Vaaaaaarmt

 Termometern visar precis nu 104 F, alltså 40 grader varmt. Det är så varmt ute att man nästan springer från bilen och in. Väl inne hålls alla dörrar och fönster stängda så de inte ska komma in nån varmluft. Finns inte så man kan göra med barnen, parken är för varm...att vara ute överhuvudtaget är för varmt, om man inte är i en pool. Behöver jag säga att jag Älskar att vi har pool!? Hela kroppen blir liksom seg och man söker sig instinktivt till skugga och kyla. När det är dags att sova önskar jag att jag kunde sova i poolen, kanske blir ett försök ikväll! 

Erika ♥

Idag hämtas...

...den nya au pairen på flygplatsen. Idag har jag sista dagen som jag är ensam med barnen innan jag ska börja lära upp den nya. Känns sjukt konstigt fast ändå skönt på nå vis. Jag vet inte om det har att göra med att allt kommer att ändras drastiskt nu/snart men jag vaknar mitt i natten och kan för mitt liv inte somna, inatt var jag vaken 2 timmar och funderade nästan på att gå upp. Har så mycket tankar som snurrar på högvarv just nu, jobbigt.
Igår var jag iaf och köpte en stooor röd resväska, kommer att få åka och köpa en till men jag ska börja packa i den här så får vi se hur långt jag kommer.

Nu ska jag alldeles strax väcka barnen och sen kommer en trött Erika att släpa sig till gymmet.
Nästa fredag så har jag nästan landat på arlanda vid den här tiden.

♥ Erika


En tår i ögat...

Nu har min Raring lämnat mig och vårat Älskade San Fransisco.
Redan när grinden slog igen bakom Rebecca idag när hon lämnade vårat hus så fick jag en tom känsla i bröstet. Även fast vi kommer ses nästa vecka så är det ju inte samma sak här. Inga "namnlösa-filmkvällar", mysiga myskvällar eller B1& B2 stunder. Jag har ju fortfarande mina andra sötnosar kvar, men precis som på dagis så har jag här skaffat mig en bästis, en raring och en alldeles egen B1, och jag Saknar dig redan! 

Tack gumman för det här året! Som du vet så hade vi en massa förväntningar inför året med familj, resor och äventyr... Men jag visste inte då att jag skulle finna en vän för livet, den här resan hade inte varit den samma utan dig och du har verkligen gjort den till något alldeles extra. Du har nu blivit en B1 och jag en B2, och B1 & B2 är ju ingenting utan varnadra eller hur? :)
Vi ses när jag kommer hem raring cuz its been too long since we "shake that ass bitches let me see what u got...."

B1 & B2 i ett nötskal... :D

I´m gonna miss u slut!

Tillbaka på Camino Vallecito

Nu är vi hemma igen! Eller vi har varit det sen i lördagsnatt men jag har haft en bloggsvacka så det har inte blivit mycket uppdaterat här inte.Dagarna rullar på och det har redan blivit onsdag, jag har spenderat massor med tid med tjejerna och min Raring. Vi har bara träffats och chillat lite, tror vi alla känner att vi har tidsbrist och vi försöker nu umgås innan alla pyser hemåt.
Jag har återigen börjat göra regelbundna besök på mitt andra hem också- oakwood, så otroligt skönt att komma igång med lite träning igen efter 2 veckors semester.

Nu ska jag åka i väg till Walnut Creek för att kika på resväskor, nästa vecka kommer är det dags.


♥ Erika

Jag skulle säga att myggorna vann...

Det är nästan så jag saknar myggorna hemma i Sverige! Myggorna här är verkligen sluga, de surrar typ inte så man hör inte när de kommer, och de slår till på natten när man sover som bäst. Här ser ni bildbevis på detta. Hela min arm är uppsvälld och gör ont, jag har aldrig haft ett sånt stort myggbett under hela mitt lilla liv. Det är i storlek med en tändsticksask! Tur nog så har vi en läkare i huset och det ska tydligen inte vara nån fara, jag är inte van med myggen här och har förmodligen bara fått en riktigt star reaktion. Det kunde vara ett spindelbett också, vilket jag totalt ignorerar...hellre att en ekorre, tvättbjörn eller en krokodli får bita mig i armen än ett litet äckel på 8 ben...





Byebye New york, Hi Cali

Klockan är nu 9 am. Och jag har typ packat klart allting inför resan hem till Cali i eftermiddag. Vi ska med en färja över till fastlandet klockan två, så nu har vi lite tid emellan att bara slappa, vara på stranden och umgås med de andra. Nog för att ja tycker allt det där är jättemysigt så gillar jag inte att packa...sen vänta. För nu är det ev. saker man måste ha i väskan som man redan packat ner, man måste ha bikinin framme + strandkläder, sen saker för att duscha av sig allt sand och saltvatten, ha hårfönen framme för att undvika tokruffsigt hår innan avfärd.. Näe, jag gillar att packa för att sen åka, därför jag alltid packar i sista minuten - passar mig perfekt.



På färjan mot hamnen

Absurt

Oh yes. Pratade för ett tag sen med pappa i luren om hemfärd, flighter, middag mm. Och idén om Pizza låter utmärkt, snabbt och lätt. En väldigt absurd tanke slog mig precis. Jag ,sittandes i en Saab med pizzakartonger i knät, åkandes igenom min lilla by för att sedan kliva in i ett hus med en massa männsikor som faktiskt på riktigt tillhör mig.
Den tanken får mig att rynka på pannan och tänka en gång till, att den dagen är nära nu.
Den tanken känns just nu lika trolig som om att jag skulle klä av mig kläderna och springa naken igenom arlanda och skrika att nu är jag hemma igen Sverige!!! ( Ni kan vara lugna, det blir inget nakenspring för min del.) 

Andra som varit hemma och hälsat på under året har dock haft några dåliga nyheter. Att allting är precis som vanligt,
att det känns som tiden hemma har stått stilla och man kommer snabbt in i vardagen igen.
Jag som inte varit hemma, tror att havet bytt plats med himlen och att det sprutar konfetti ur buskarna när man trippar förbi. En del av mig vill gärna fortsätta vara hög på ruschen av att jag närmar mig konfettibuskarna där hemma i de gröna skogarna och den andra mer realistiska delen har kanske börjat inse att det ska bli otroligt skönt att bara få komma hem igen. Det får nog bli en blandning av de båda. Eller på konfettin, det är mer glittrigt och glatt så det får det bli.

E ♥

Grattis till världens bästa farmor!

Ja må du leva, ja må du leva, Jaaa må du leva uti hundrade år!
23 Augusti
Hoppas du får en jättebra dag med massa god mat, blommor och paket!

Många Grattiskramar Erika


Barnen sover...

...i rummet brevid mig här i NY. Alex och jag gjorde ett tappert försök att få dom att vara tysta till klockan 8am för att sen kliva upp. Funkade inte direkt och nu har ja varit vaken sen 7.20...Nu ska snart kliva upp allesammans och äta pannkaksfrukost, mums! Sen blir de till att börja städa huset innan det är dags att åka hem i morgon...

Erika ♥

Under tiden ja bloggat det här året...

...Så måste jag säga att min kära sambo har varit bästa på att kommentera! Det är så roligt att läsa kommentarerna till inläggen eftersom man får en liten idé om vilka som läser, och Madde har varit superbäst på det! Tack så mycket:)
Jag satt föröverigt och pratade med Madde på msn häromdagen och vi pratade om ett kort som tagits för länge länge sen under cityfesten nått år. Och efter lite letande så hittade jag på det! Är inte helt säker, men är det inte nån vi känner igen i bakgrunden?


Btw...

...Vad händer när jag kommer hem!!?
Blir det familjemiddag, träffas med alla eller gå direkt och lägga mig!?  Det går ju inte heller, sova kan jag göra någon annan dag! Vill ju träffa min familj mer än något annat!
Vet iaf att jag kommer åka till Sthlm samma helg där Rebecca ska ha sen kräftskiva aka. Erikas homecoming - right hon ;)  Återföreningen mellan B1 & B2.
Sen blir det iväg för att träffa Steffi my love och alla andra som jag saknat som bara denn!
Kommer vara tätt följd av min egen crew också, Tove, Mia & Nettan. Jag kan knappt bärja mig tills jag får krama om er igen!


J´adore Doir

Här ser ni världens bästa mascara. Diors Black out
Ni tjejer vet exakt vad jag pratar om när det kommer
till valet inför att köpa mascara. Det finns sjukt många olika
varinater, former och borstar, och inte tala om märken.
Förtillfället befinner sig Diors mascara i min sminkväska och
kommer förmodligen att stanna där.
Man får hur långa ögonfransar som helst och sitter som berg!
Jag har användt den ett tag nu och den håller verkligen
måttet. Den har med mig fått prova på både sen nätter och
intensiv surfning i saltvatten och jag kan med säkerhet säga
att den satt precis där jag sminkat på den.

Enjoy.

Någon som ser någon skillnad?

Det första kortet är taget dagen innan jag skulle åka. Det andra förra veckan.
Någon som ser någon markant skillnad?

           
                                                                                                                

Om 15 dagar...

... Står jag med mina små fossingar på Svensk mark. Kan ni ens förstå vad det innebär? Det kan iaf inte jag på långa långa vägar. Jag har då inte varit hemma på hela 13 månader och det främmande land som jag en gång kom till har nu blivit mitt hem. Vägarna är inte längre skrämmande och vilseledande utan trygga och välbekanta. När jag lägger mig i sängen på Camino Vallecito så sprider sig den trygga känslan i hela kroppen - jag är hemma. Om 10 dagar så lämnar jag över detta till en ny person, ett oskrivet blad som kommer fyllas på samma sätt som jag under det här året skulle kunna göra en bok ,om man samlade alla dessa tomma blad.
Kärleken till familjen växer mer och mer för varje dag och även fast jag lämnar dem fysiskt så kommer de finnas i mitt hjärta, varje minut - varje timme- varje dag- varje vecka... forever.
Jag hade en svag minut när jag kände hur skönt det ska bli att inte behöva vara med barn varje minut av dagens 24h, men som alltid så ändrades det plötsligt. Elise har varit högljud, bossig och allmänt dryg under den senaste veckan och jag hade verkligen fått nog. Nu medans jag sitter här och bloggar så kryper hon upp brevid mig och säger något jag inte förstår, jag lyssnar lite vagt och tycker mest att det är störande - enda tills jag hör vad hon säger eller snarare sjunger på svensk-engelska.

"Spring efter vatten, spring efter vatten - Ös i, ös i!"

Lillskruttan har snappat upp det när vi lekte den leken för ett par veckor sen och det gick rakt in i mitt hjärta. 

Men mitt äventyr har snart nått sitt slut och det är dags att påbörja ett nytt. Hur gärna jag än skulle vilja stanna här förevigt så kan jag inte det. Dagen jag lämnar mitt liv i San Fransisco kommer  vara det jobbigaste jag någonsin behövt göra.
Jag kommer ramla ihop utan att kunna andas, för att sedan ställa mig upp igen och ta ett nytt andetag. Det var väl det livet handlade om eller?


Minns ni...

...när vi hade sommarben? Ben som var täckta av myggbett,blåmärken och skrapsår. Något jag har lagt märke till under tiden jag jobbat med mina barn är att de är liksom väl beskyddade. Jag vet att samhället inte är likadant och att vi växt upp på helt olika ställen, men iaf.
Idag så var jag och zach ute med cyklarna och cyklade omkring och det hela slutar med att han dimper i backen ( måste bara tillägga att det inte var mitt fel, utan cyklens) anyway, han får skrapsår på knät och man hör på lång väg att han har kört omkull. Minnen poppar upp i mitt huvud, hur jag gång på gång körde omkull med cykeln och gick gråtande in till mamma. Hur man fick sitta på toalettstolen medans knät blev rentvättat från grus och annat grejs. Hur ont det gjorde, men hur man blev intalad att det skulle kännas bättre sen. Hur man gav sig ut igen efter plåster och givetvis en daffyglass.
Det här var första gången nått av mina barn har gjort illa sig (peppar peppar), själv tycker jag vi var mest  tilltygade hela tiden när vi var små. Jag berättade för honom att jag också ramlat av min cykel 100tals gånger och att det kommer säkert hända honom igen, vilket inte han säkert ville höra just då...men det är livet,man ramlar och reser sig upp igen, även om det gör ont.

Andra minnen dök nästan också samtidigt upp. Minns ni när man kikade på bolibompa innan läggdags? Jag har ett svagt minne av att vi sitter i Annas rum och kikar på barnprogram samtidigt som mamma flätar mitt hår. Idag är det pokémon för hela slanten eller något annat skumt program som jag inte ens vet varför det visas. Min sammanfattning idag måste nästan bli Var det inte bättre förr?


Efter en intensiv storstad...

...var väl en intensiv massage det bästa. Jag har länge varit på väg att boka massage och igår kom jag äntligen mig för att gå och få massage. Mina rygg har inte varit den bästa på ett tag och hon som masserade mig konstaterade att det inte var så konstigt. Muskerna på vänster sida hade dragit ihop sig så jag fick ont på den högra sidan, och jag har länge haft svårt att virda på mig. Men nu har hon ställt allting till rätta igen. Ska försöka börja stretcha lite mer, vilket jag alltid säger..men men.  

See yaa


Tidigt på onsdagsmorgonen...

...hoppade vi på färjan som tog oss i land. Där efter så väntade 1h tåg innan vi stod med fötterna mitt i Manhattan. Det var massa människor som trängdes och försökte på det mest effektivaste sätt ta sig fram, och man kunde känna stadens pulls redan från första stunden.

Vi tog oss ner mot Chelsea där lägenheten låg som jag skulle få låna av Alex kusiner. Efter det så visade Danny oss runt, det blev frukost på ett jättemysigt café och sen så visade Danny oss hennes förra lägenhet som hon hade när hon bodde på Manhattan.

Vi gick runt och kikade lite till och hamnade sen i Soho för seriös shopping. Men jag måste erkänna att jag inte shoppade så mycket som jag trodde, kommer nog en uppföljning av shoppning i sf innan jag åker hem.

Iaf så gick timmarna fort och Danny och D lämnade tillslut mig i mitten av Soho för att åka tillbaka till Fire Island. Jag shoppade lite till innan jag påbörjade mitt äventyr tillbaka mot läghenheten. Måste erkänna att mitt lokalsinne har förbättrats något enormt och jag hade inga som helst problem med att hitta dit jag ville. Väl hemma i lägenheten så hade jag tänk ta en powernap, men eftersom jag hade stosat runt i Soho och Washington Sq park så länge, var det bara att hoppa in i duschen. En annan au pair som jag träffat på Fire Island- Margo, kom och mötte upp mig och vi tog the subway till Midtown- Columbus circle där vi mötte upp två kompisar till henne. Sen var vi ute och klubbade hela natten och jag kände i mitt hjärta hur gärna jag skulle vilja stanna kvar i denna underbara stad.


Dagen efter så bar det iväg till Metropolitan Museum of art - The Met, ett av världens största och mest betydelsefulla konstmuseer. Det ligger ungeför på den östra kanten av Central Park och har en kollektion med mer än 2 miljoner konststycken. Museeumet följdes av lunch och sen var det dags att ta mig tillbaka mot lägenhen, alldeles för tidigt enligt mig själv, men om jag hade fått bestämma så har jag nog stannat för alltid.

Jag tog mig till Pennstation som ligger under Madison sq garden, hoppade på tåget som skulle ta mig tillbaka mot Fire Island. Jag kom tillbaka till en regning, åskand och blixtrande ö men jag var för trött för att ens orka bry mig och att det regnade. En trött,genomblöt men en mycket glad Erika klev snart in genom dörren och jag har nu ännu ett mycket kärt minne att ta med mig.

Finns ett ord som man kan beskriva Nyc med - intensivt. Och jag vet att jag kommer åka tillbaka till denna underbara stad mycket snart, bara på besök eller permanent, vem vet?




 ♥ E

Jag trivs som en fisk i vattnet

 En av de många små vägarna här på fire island Anna och Cornelia Joelle Elise Barnens ena kusin Sophie Mike (Als bror) och Alex Zman  Dock

The big trip

        

Mitt livs kärlek - Manhattan
Här kommer lite bilder från min lilla tripp, bilder säger mer än 1000 ord, eller hur är det?

Ohyeah!!

Kommer från i morgon befinna mig i min absoluta favorit stad,
Manhattan here I come!


Aaaaaaaaaa, Hubert heter jag, Aaaaaaaaaaa Hubert heter jag




Jag är en liten mygga och Hubert heter jag.

Efter jag hade krypit ner under täcket, börjat att slappna och låg och lyssnade på havets brus så var det något som störde min lilla kväll. Surrandet började långt borta men sen kom det närmare och närmare och var tillslut alldeles brevid mitt öra. Jag började viffta villt och höll nästan på att ramla ur sängen. Kastade mig mot sänglampan och insåg då att jag hade dragit ur kontakten till den för att kunna blåsa håret. Grrrrr! När jag hade tagit mig ur sängen och fått på en annan lampa så var det lilla monstret givetvis borta. Hörde den inte mer men idag har jag ett myggbett ovanför knät som kliar som tusan. 1-0 till myggorna.



Ikväll ska jag vara förberedd med myggmedel!


Look into your heart and you´ll find the sky is yours.

Den mörkblåa himlen mött havets rytande vågor.
Efter tandborstinhandligen så gav jag mig iväg till stranden och mötte upp Cornelia, Anna och den sydafrikanska tjejen Margo. Måste erkänna att jag känner mig lite världsvan när jag ur eget perspektiv kan prata om Afrika. Vädret här är dock inte lika bra som i Cali så molnen täckte snart himlen och vi gick och köpte glass istället. Efter glassen så gick vi åt varsitt håll och jag hittade min ipod och gick på en prommis på stranden. Molnen blev bara mörkare och mörkare och man kunde höra mulrandet på långt avstånd, men det hindrade inte min prommis, snare tvärtom. Värdet i Cali är ju hela tiden så bra, klarblå himel och sol är standarvädret och är det mulet så blir man lite chockad- iaf i Laffan. Så jag riktigt njöt av att det duggade lite och mulrade långt där borta. Jag gick barfota på stranden och gick bara filosoferade för mig själv, tänkte på vilken tur jag har haft som hamnat precis här med alla dessa underbara människor.

Kvällen avslutades med lite vila, socialisering och middag. Men vid 10 tiden så hade jag och tjejerna bestämt oss för att se om det var något drag vid nån klubb. Men eftersom det är Söndag och regnit så hade tydligen den största delen av befolkningen bestämt sig för att stanna hemma och vi gav snart upp.



Har nu laddat upp lite bilder från kamerna och ska snart krypa ner i sängen.
 Vi har havet precis utanför så jag ska lägga mig och lyssna till vågornas brus.

♥ Erika




We´re here

Klockan 7.30pm stod vi fortfarande på garageuppfarten och väntade på bilen som skulle komma och hämta upp oss. Alex hade beställt den till 7pm och vi var nu något stressade över att den fortfarande inte hade kommit och hämtat oss. Som tur var det ingen trafik när vi väl kom iväg och vi var snart på sfo. Väl där kom jag på att jag hade glömt något- min nackkudde. Som tur var det inte passet eller något annat superviktigt men det var fruktansvärt irriterande att jag skulle behöva spenade typ 20$ på en likadan kudde som jag redan hade hemma i garderoben, Grr.

Flygresan gick förvånadsvis bra och alla barnen var jätteduktiga och sov nästa hela resan till Jfk.  Tanner sa en klockren kommentar innan vi skulle lyfta: Dad, when are we takoffing? Haha, sötis. Efter flyget så väntade en timmes taxiresa och därpå 35 min färja och sen var vi framme på denna underbara plats. Jättetrötta så släpade vi oss till stranden, och vilken strand! Det är nästan som man kan jämnföra den med bahamas stränder och jag vet att jag inte kommer ha tråkigt någongång undertiden jag är här! Okej, lite tråkigt är att det är massa maneter som simmar omkring överallt och bränner alla, men vattnet är kallt och jag håller mig hellre på stranden eller bara doppar tårna så jag ska nog klara mig.

Efter stranden så åt vi lunch på en jättesöt resturang vid vattnet och sen gick jag hem för en välbehövlig nap. När jag sedan tvingat mig själv upp ur min jättesköna säng så bar det iväg ner till hamnen för att äta hummer. Det var hur mycket folk som helst och jag sa hej till säkert 50 olika människor inom loppet av 30 min. Många namn och många ansikten- kan säga att jag var en aning förvirrad innan det var klart och gav upp med att förska komma ihåg alla.

Hummern smakade ungefär som kräftor och var dubbelt så kladdigt. Alex var så himla snäll och gjorde allt för att jag skulle hitta någon att umgås med här. Alla känner liksom varnadra och har redan sina "gäng" men efter kanske 30 min så visade sig det att det fanns ett au pair gäng också, aha! Det finns tillochmed en svensk tjej så nu är min semester räddad, haha.

Vi drack vin och dansade hela natten lång vid hamnen. Eller vad som kändes som hela natten lång, eftersom det är 3h tiskilland från cali så var klockan bara 10pm "min tid" och Ny tid 1pm. Men efter man har varit upp nästan 2 dygn så är man lite sliten.


Vaknade nu på morgonen först vid 9 och sen vid 12. Då hade hela familjen redan varit till kyrkan och de skojade om att jag hade fått dispans för att det var min första morgon.

Nu ska jag ge mig iväg till affären för att köpa tanborstar, frukt och ost. Varför glömmer man alltid sin tanborste när man reser för? Det gör iaf alltid jag...På det här stället så känner alla verkligen varandra och de har ett lite annorlunda system i affären än vad vi är vana vid. Man handlar och lämnar en kod och sitt namn, sen skickar de räkning hem!


Btw, som jag sa förut så har det här varit min längsta födelsedag! När jag kom ner för att äta frukost så fick jag min födelsedagspressent från Alex syster Danny. Ett par jättefina långa guldörhängen med blåa stenar.


Näe nu måste jag ge mig av!


Puss ♥


Fire Island - New York




Inatt var sista natten jag sov i min säng i Sf, för ett tag iaf. Ikväll bär det av och jag håller på att packa för fullt. Kan säga att jag inte för mitt liv kan förstå hur jag ska kunna ta med mig allt hem. Jag har inte shoppat i Nyc än och min väska som jag tar med mig dit är redan full.


Är för första gången på länge jag riktigt pirrig i magen över att jag ska åka någonstans, annars har mina fjärilar i magen blivit så resvana att de ligger som små stilla höstlöv en vindlös dag. Men idag så virvlar de runt och får mitt hjärta ibland att slå ett extra slag när jag tänker på resan.

Var hos Lina igår och kikade på vänner med henne, Rebecca och Sanna. Avskedet var nästan för likt det som kommer komma i september när vi kramades hejdå i hennes kök. I och med att jag har lånat en resväska av Lina så blev det genast extra dramatiskt när jag rullade ut väskan, vinkade med min lilla vita näsduk och en tår långsamt rullade ner för min kind. Skämt och sido så var det faktiskt tugnt. Speciellt när jag kramade min Raring hejdå och insåg att för första gången på länge så kommer vårat äventyr gå skilda vägar.


Jag vara ärlig och säga att jag är mycket glad att detta inte var min sista natt i vårat hus på Camino Vallecito, utan att jag kommer tillbaka efter ny och får lite mer tid här.

♥ Erika


Fortsättning följer

Tänk va mycket roligt jag hade hittat på efter bara 100 dagar...


- Varit i New York.
- Bott på en mindre fin skola.
- Varit med i den största au pairgruppen någonsin.
- Flygit tvärst över usa.
- Fått en ny familj.
- Blivit extramamma åt 3 barn.
- Sett en basebollmatch.
- Har nästan dött av chock flera gånger när spindlarna har dykt upp.
- Varit i Sfo.
- Varit på farlig biltur i oakland...
- Känt mig hemma på Ikea.
- Bott i en lägenhet i sfo.
- Sett the blue angles
- varit på city night.
- Blivit inbjuden på navyfest.
- Gjort illa min fot.
- Varit i Santa Barbra.
- Gått trick or treating.
- Har säkert gjort 1000 mackor med jordnötssmör.
- Längtat hem.
- Ätit för många brownies.
- Bokat resa till Bahamas.
- Varit på krogen utklädd till skolflicka.
- köpt skor:)
- Följt fortsättningen av greys anatomy.
- Ätit halstrade musslor.
- Blivit erbjuden jobb på Hollister.
- Tränar på världens bästa gym.
- Ätit mindre goda svenska köttbullar.
- Sett en massa överkörda skunkar..dock inga levande tyvärr.
- Varit på james blunt konsert.
- Har kollat på sex and the city 2 gånger...hela säsongen.
- Börjat se en ny serie, gossipgirl.
- Lärt mig hantera 3 barn.
- Skrattat när Rebecca blev bestulen på sina muffins, av en ekorre!
- Har varit nära att åka hem.
- Krattat.
- Blivit duktig på att skriva utan att titta på tangentbordet.
- Tagit massvis med kort.
- Ringt gråtandes till en granne som fick komma och döda en spindel, men sin flippflopptoffel...
- Lärt mig ladda hem filmer.
- Uppdaterat resedagboken massa gånger.
- Hittat världens godaste glass.

Här var min lista efter 100 dagar... nu kommer en liten fortsättning.

Varit på Bahamas.
Varit på amerikanska hemmafester.
Firat jul.
Kört ensam hem ifrån Tahoe.
Haft halsfluss.
Firat nyår i en Taxi
Varit i LA, hollywood.
Smaskat på mummsiga drinkar.
Firat svensk påsk.
Riktig svensk påsk där jag var utklädd till påskkärring.
Varit till Portland.
Chillat massor vid poolen.
Gjort klart alla mina kurser.
Partat i Vegas.
Surfat
FYLLT 21!!!
Haft tjejbesök från Sverige.
Kör till flygplatsen och hämtat Lina i ett nödläge ;)
Varit på Nbamatch.
Bränt mig på ugnen och har numera ett ärr.
Kikat på Sex and the city premiären.
Köpt skor...
Varit på amerikans fotboll.
Känt/ känner mig som en familjmedlem.
Sett en tvättbjörn.
Haft besök av mamma och kenneth.
Ätit färska jordgubbar hela vintern.
Varit på alcatraz.
Haft ångest över att jag ska lämna denna underbara familj.
Betalt mig in när mitt falska id inte fungerat.
Satt hallonté i halsen och samtidigt blivit utfrågad om jag har pengar av en uteliggare.
Har nästan åkt till sf i en högklackad och en ugg...
Varit på Wallie med Zach.
Blivit utbjuden på date.
Har dödat en spindel alldeles själv.
Haft personligträning.
Tappat bort bilnycklar.
Ramlat i trappen, både upp och ner.
Klippt mig.
Simmat med en säl.
Skrattat så jag har haft ont i magen.
Planerat inför framtiden.
Jagat myror i köket.
Seriöst funderat över ett år till i usa.
Varit på Emmy galan i sf.
Åkt skidor.
Åkt över golden gate bron.
Firat Thanks giving.
Spenderat mycket tid i vippen på krogar...
Varit till Disney land.
Har förbättrat min engelska något enromt.
Ätit "svenska" fiskar.
Spelat råttfällan.
Tror numera att jag har en tvilling, nämligen Rebecca.
Varit på supermysig middag på Alex,D och min raring.
Varit hur mycket som helst i Tahoe.
Kikat på redwoodträd, två gånger.
Lärt mina barn bl.a.säga, prinsessa, hejdå, paraply,träd,hus,tack,gräs, fönster mm. på svenska.

Jag skulle nog kunna fortsätta i alla evighet...men då missar jag ju resten av mitt liv, skulle ju varit lite trisst :P
Nu vankas det middag hos familjen flagg.

puss




Dagen med Stort D




365 Dagar - 52 Veckor - 12 Månader- 1 År

Så länge har jag varit borta precis idag.
Känns som jag åkte förra veckan.
Hur kan det ha gått så fort?
Det här året är verkligen det bästa jag har gjort.

Just Dance

Tror jag har kommit på anledningen till att jag inte bloggar. Jag har så mycket tankar som snurrar i huvudet just nu att det blir tomt tillslut. Jag kan inte tänka överhuvudtaget och gör allt på rutin. Är bara ett par veckor innan jag kommer hem nu och alla frågor bara yrar runt och vet inte riktigt vart de ska ta vägen. Kortfattat så håller jag på att leta boende och jobb i Sthlm. Vill inte bo i ockelbo och alla mina vänner befinner sig numera i där så sthlm it is.


På fredag så åker vi till New York, yay! Ska bli så roligt att jag inte ens kan beskriva det. Vi flyger på fredagkväll och sen kommer vi tillbaka till Sf den 23 igen. Redan på lördagskvällen är det dags för "hummerparty", har fått höra att det är ungefär som kräftskiva så det ska bli så himla roligt.


Ska börja ta tag i packning nu snart. See ya.



Erika

-

Believing is the beginning...

Orka...

Eftersom jag har kommit in i en perid när jag inte orkar blogga så kommer här några saker jag hittade på Tjuvlyssnat.se


Ett äldre par ~75 står i kassan. Mannen ska betala medan kvinnan står längst ned vid bandet och packar.
Kassörskan ~20 ser att någon tidigare kund har glömt en gurka där kvinnan står och packar, så hon tittar på mannen och frågar för säkerhets skull.

Kassörskan: Ursäkta är det er gurka? (Pekar på gurkan)

Mannen: Nej, det är min fru.

Två tjejer, ~28 och ~23, sitter och fikar med den äldre tjejens son ~3. Sonen kladdar mer än nödvändigt med sin glass.

Tjej 1: Hjärtat, grisa inte så.

Sonen kladdar ännu mer med sin glass.

Tjej 1: Lägg av! Annars vet du vad som händer...

Sonen (skräckslaget): Inte Runar!

Tjej 2: Jo, då kommer Runar och tar dig. Och var hamnar du då?

Sonen (uppgivet): Livets Ord... Det finns inga leksaker där...


En pappa och hans son ~3 är på Liseberg och sonen springer hela tiden före pappan.

Pappan (pekar på bergbanan och säger irriterat): Ska du åka den?!

Sonen (låter lite rädd): Nej...

Pappan: För om du inte går med mig så sätter jag dig i den där. Fattar du?!


Den ska jag köra på mina barn :D

En pappa ~35 med sin son ~8 står i glasskön. Vid kiosken finns en affisch med Nils Holgersson på.

Pappan: Vet du vem det är?

Sonen: Nils...

Pappan: Holgersson! Just det! Vet du vad gåsen han red på hette?

Sonen: Mo...

Pappan: Mor Akka ja! Bra, man ska aldrig glömma sitt kulturarv!

Sonen: Och Bumbibjörnarna!

Pappan (irriterat): Bumbibjörnarna!?


RSS 2.0