Midsommar 2008

Midsommar i Orinda


Så här glada var vi på midsommar i usa. 
Camilla hade slitit hårt med midsommarstången och här är resultatet.

Hoppas ni alla hade en underbar midsommar!

♥ Erika

B1 & B2

Satt och kikade på en massa kort igårkväll och alla minnen kom tillbaka. Gud vad vi har gjort saker under det här året, det är nästan helt sjukt. Och jag har min raring att tacka för mycket!
I helgen är det dags för midsommar och Rebecca, du har varit bort i 10 hela dagar nu och har ingen aning om mina planer, hehe...men roligt kommer det bli!

Shake that ass....

Halloween i Santa Barbra
 Trött innan utgång...  Påsken 2008 Innan city-nightsBahamas,bahamas,bahamas... Emmy Awards Fjortisögonblicket...  

Vart är Mariekexen???

                                                
Ordet lov har nu fått två olika betydelser för mig.

När man var mindre och inte jobbade på somaren så hade man verkligen lov fullt ut. Man vaknade på morgonen och kikade givetvis på sommarlovsmorgon, man kunde äta världens längsta frukost för att sen åka och bada. I picknick korgen fanns jordgubbssaft, mariekex och en massa getingar som också ville ha något att knapra på.

Jag minns att på slutet av sommaren var jag så uttråkad och tyckte det var roligt att skolan skulle börja igen.

Så när barnen fick lov här trodde jag att vi skulle få ett lite lugnare schema så vi kunde njuta utav lovet så mycket det bara gick. Första dagen är precis på väg att ta slut och jag har inte varit så slut på länge. Så här ser mitt schema ut för måndagar:


6.45 - Väcka barnen.

8.00 - Ha barnen redo med lunch, fotbolls, sim, tennis och skoltillbehör.

8.30 - Tanner - fotboll i Moraga.

9.00 - Elise - skola i Lafayette.

9.05 - Zach - Tennis och simning i Orinda * Sleepy Hollow.


Ledig.


11.15 - Tanner - Hämtas vid fotbollen.

12-12.15 - Elise - Hämtas vid skolan.

12.55 - Tanner- Simning * Sleepy Hollow.

13.15 - Sign ut Zach från Sleepy Hollow.

13.30 - Tanner- simning klar.

14.00 - Hemma i Lafayette, förhoppningsvis.


Det kanske inte ser så värst farligt ut men saken är den att alla de här olika sakerna är i olika städer. Så jag spenderar mer än 1h att köra runt för att släppa av de alla. Då har jag ca 2 timmar att vara ledig på innan jag måste sätta mig i bilen igen för att hämta upp de små barnen.

Visserligen är allt nytt nu och jag har ingen riktigt rutin på det här schemat, men jag menar kom igen! Vart är den mysiga morgonen med att göra ingenting, att åka och bada när man äntligen kommit ur pyjamasen? Tisdagen är tillochmed värre och den orkar jag inte ens stapla upp år er. Visserligen har vi massor med tid efter att barnen är klara med alla diverse saker, men då är jag så åksjuk att jag inte vill sätta mig i bilen mer- ever.

Det är egentligen bra också att vi har en massa saker att göra, för att ha tre spralliga barn som klättrar på väggarna är inte heller roligt. Glömde nämna det, under den här tiden så ska stackars Elise napa också. Inte lätt att vara minst i den här familjen.


Ni som har riktigt lov där hemma, njuuut tills det blir tråkigt!  ♥ Erika



Tanner slutar förskolan
Elise i Portland
Slutkörd nanny?Zach på sin lektion


Earthquakes vs. Galaxy

Jag säger bara en sak: David Beckham.

Har precis kommit hem efter ett litet äventyr i Oakland, vi såg fotbollsmatchen mellan San Jose Earthquakes vs. Los Angeles Galaxy. La vann med 3-0 och det är nog den första match som jag bettet mig som ett riktigt fotbollsfan. Jag smuttade ( hör och häpna) på en öl och det smakade faktiskt inte så pjåkigt.

Som ni kanske vet så har David Beckham bytt lag och spelar nu mera i LA och det tyckte jag var ett mycket bra byte. För annars hade vi inte gått och sett hans match idag. Har aldrig förstått vad allt stå hej har varit om, alla tycker att han är så himla het. And ladies he is!

Kan nog erkänna att det bästa på hela macthen var när han i slutet tog av sig sin tröja...är ett minne som inte kommer glömmas i första taget!

Hur som helst var det iaf jättekul att gå med hela familjen.


Haha, läste precis ett mess som jag fått från Lina som är nere och partar i Las Vegas:

Erika Blank har precis köpt alkohol i Las Vegas!! Hur gick det till?:)

Tydligen är jag väldigt social idag som både kikar på Beckhams match och är nere och partar i Vegas. Har nämligen lånat ut mitt norska id till stackars Lina som blev av med sin plånbok med allt innehåll.


Nu ska jag krypa ner i min pj och sen mysa ner mig mellan alla täcken och kuddar.


Godnatt! ♥ E


Snart är det första Maj! ;)

Snart är det Midsommarafton! Kan inte riktigt förstå att det snart är dags för den stora sommartraditionen med att plocka blommor och drömma om sin kommande. Äta färskpotatis, ha blommor i håret och leka roliga lekar. I år så är jag på andra sidan jorden och de har inte ens hört talas om denna underbara helg, så det blir till att få ihop ett gäng svenskar och fira så mycket vi bara kan. Har blivit inbjuden till ett midsommarfirand, dock med lite vaga planer än så länge men det ska nog lösa sig. För fira midsommar - Det ska jag.


Vet att Sverige spelar mot Spanien ikväll, ( Heja, heja!!!) men jag kommer istället vara på en annan fotbollsmatch. Beckham och hans lag spelar nämligen i Oakland i kväll och Alex har fixat biljetter. Inte för att fotboll är min favoritsport direkt, men vem tackar nej till Beckham...


Nu har jag precis ätit frukost och ska ha barnen en liten stund. Sen kan det nog hända att det blir lite chill vid poolen efter jag tränat. Hela ligan med tjejer är ute på vift så det blir till att ta med en bra bok. Måste säga att mitt liv blir fruktansvärt lugnt när 1 : någon klämmer sönder mitt ansikte och 2: alla brudar är borta ur stan.

Jag var på bio igår med Alex, Tanner, Zach och Cynthia ( Alex mamma)
och såg Kung Fu Panda och efter det så åkte jag till gymmet.
Kl halv 9 en fredagskväll...

Måste bara säga att det är underbart att gå på bio
med barn, de är så öppna och spontana.
Tanner tyckte att nått i öppningsscenen var himla
roligt och skrattade högt och ljudligt. Han slutade inte
heller och tillslut så satt hela biosalongen och skrattade
åt hans skratt!


Nu ska jag ut och kika på film med barnen, ha en bra lördag!


♥ Erika

Guldbröllop!

                                                 
I

  
Grattis på GULDBRÖLLOPSDAGEN!

Idag den 14 juni 2008, firar farmor och farfar sin 50 åriga bröllopsdag.
Jag är mycket imponerad och önskar att jag själv kommer att få uppleva denna dag!


Saknar er massor!
Erika ♥


Ojoj

Erika-ego-tiden vart inte riktigt som jag tänkt mig. Min ansiktsbehandligen blev riktigt misslyckad och tjejen som gjorde den klämde bokstavligentalat sönder mitt ansikte. Jag fick en massa små sår över hela ansiktet och höger kinden ska vi inte ens prata om. Två stora sår, det ser mer ut som jag blivit misshandlad än varit på en uppfriskande ansiktsbehandlig. Var tillbaka dagen efter och skällde på dom. Ska dit nu i veckan och prata med dom igen. För såg här ska man inte se ut.

Så helgen har varit den lugnaste på mycket länge, jag har varit hemma hela helgen och varit ful. Försökt fått min hud att läka och det går väl någolunda bra iaf, men min höger kind har lång väg kvar.

Hade världens mardröm inatt. Jag ska klippa mig på fredag och drömde att de klippte av allt mitt hår! Och det enda hon hade att säga var typ hoppsan. Läskigt värre!

Sen drömde jag också att jag tappade mina tänder. Det är många disskutioner på den här sidan jorden om vad det betyder. Jag säger att om man drömmer om att tappa tänder så är man redo att utvecklas, det har Aune lärt mig. Rebecca säger att det betyder att någon ska dö, tror jag tänker hålla kvar på min "tro" för den verkar så mycket bättre.


Idag är det au pair möte, ska bli så himla roligt - not. Ska lägga mig vid poolen ett tag innan, och efter för den delen med.



Hoppas ni andra har haft en bättre helg!
Erika ♥


Tisdags-spa

Idag efter jobbet så ska jag ha lite egotid. Bokade nämligen en välbehövlig ansiktsbehandling igår, så efter jobbet så piper jag iväg gör att få mitt ansikte städat och fint. Ska bli så skönt!

Ska försöka slappna av nån timme innan det är dags för mitt spinning och core pass.

Var ute och gick med flickorna igår och det slog mig att jag inte har varit på prommis runt reservatet sen i påskas. Måste bli mer av det, det är så himla vackert att gå där!

image214

Idag är det tisdag och jag har Elise hemma hela
dagen. Ska försöka städa upp lite här i huset och
bara chilla. Barnen har så himla mycket olika
aktiviteter hela tiden och har aldrig en lugn stund.
Så på tisdagar brukar jag bara låta Elise kika på
film och leka med vad hon vill.

Försöker komma på vad jag ska göra när jag kommer
hem också. Vill göra nått roligt men ändå inte för
seriöst. Måste börja skriva på mitt cv också
men det är ju så himla tråååååkigt. Men det ska
väl göras.



Erika


Som ett brev på posten...

Jag har numera firat 21 födelsedagar och börjar bli ganska rutinerad inom detta område. I år var dock den första som firades långt långt borta, och min 21 års dag är nog den jag kommer komma ihåg allra bäst. Visserligen saknade jag mina blommor som mamma alltid plockar åt mig, en svensk jordgubbstårta och en massa presenter. På blomfronten löstes detta med ett kort som smidigt skickades över internet, den svenska jordgubbstårtan mötte usa i en riktigt rosa variant och presenterna var nog det bästa jag fått. I present fick jag en middag med mina två favorittjejer, en suprise på köksbordet, ett äventyr med falskt id, tårta i parken, världens lyxigaste middag med Al, Dee och Rebecca i San Francisco och sist men absolut inte minst - en massa brev med saker som hänt i andras liv.

Tack så mycket för alla brev, jag skrattade och fällde någon tår när jag läste om vad som hänt/ händer i sverige medans jag har varit borta. Det förde mig närmare hem och är nog det bästa jag önskat mig faktsiskt.

Visserligen är det himla roligt att öppna massa paket och trassla in sig i paketsnören men det här kommer finnas med mig i hjärtat så länge jag kan minnas. En oförglömlig födelsedag helt enkelt.


Det var så roligt att läsa alla era brev! Att få återigen bli en "del" av vad som händer där hemma. Få veta vilka avdelningar som ska startas i ockelbo, vilka kryp som  kommer ut när man pressar en blomma, påminnelser från basketkupper ( Tjo!), att häften av vinterveden är kapad, att det är svårt att skapa en koreografi till vissa låtar, att vi sambosar fortfarande tänker lika, att vi snart kanske har ett tält att hälsa på i Versailles slottspark, att sniglar visst är äckligt att äta och att "Du, jag, lennart och Liselott fortfarande är Sverige"


Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag skulle vilja krama om er alla just nu. Om några veckor får jag chansen med mamma och kenneth och om bara några veckor får jag komma hem och krama de resternade. Det får mitt hjärta att slå dubbla slag!



Nu ska jag hoppa in i duschen och sen krypa ner med en bok som Mia lämnade här hos mig.

Saknar er Alla så mycket!



image210


image211

Trading places

image209


Dagarna går fort och skratten är många. Nu har jag nått ännu en gräns, jag har spenderat 300 dagar utanför sveriges gränser. Kan ni förstå, 300 dagar? Jag har nu varit borta så länge att jag blir glad av att se en svensk femtilapp och tycker att det ser ut som typ monopol pengar. Jag parkera som en riktig amerikanere och bryr mig inte så mycket hur jag står, bara jag står innanför linjerna. Jag kan nu se hur min kära far ruskar på huvudet, men jag lovar att sluta med det när jag kommer hem! Något jag inte har vant mig med ännu är att köra kundvagnarna på affärerna. Det är helt omöjligt att få den dit man vill och det är mer ett träningspass än någonting annat. Man borde behöva ta körlektioner av kundvagn innan man ger sig in matens värld.

Det är nu mindre än 100 dagar innan jag kommer stå på arlanda med mina väskor och vara i mitt eget land. Om 5 dagar så är det 10 månader sen jag åkte.Känslan är fruktansvärt konstig så jag har bestämt mig för att sluta tänka på det, för nu. För samtidigt som det är en lyckoruskänsla så är det fruktansvärt skrämmande.


Om bara några veckor så kommer jag ha mamma och kenneth här hos mig. Jag vet inte om jag har återhämtat mig från verklighetschocken jag fick när Mia och Nettan var här så nästa dos kommer komma tätt inpå.


Nu ska jag åka och ta mitt vanliga måndagspass på gymmet. Ska bli skönt att få trampa ur benen på ett sprinningspass. Ska försöka samla tankarna också för just nu är det alldeles för många. Önskar jag kunde släppa allt because its in my head day and night, night and day. Känns lite som jag ska ta studenten igen, om ca 3 månader har jag hela världen framför mina fötter och vart ska man egentligen börja?

Erika ♥


RSS 2.0