Here I stand

image208
 


Efter bion igår så var jag sådär löjligt lycklig och gick och tänkte på Carrie och de andra i s.a.c.t. Tänk vad småsaker kan få en att skina upp.
När jag kom hem så försvann mitt skinande och i mitt bröst så fanns nu istället en tyngd som nästan fick mig att sjunka igenom marken. På toaletten satt en spindel, stor som en tarantela på hormontillskott. Jag stängde noga dörren och kröp skräckslagen ner i sängen med täcket uppdarget till näsan. Min tanke var att den skulle stanna där inne så jag kunde hämta Alex på morgonen. Har nu städat hela mitt rum, från glov till tak, tak till golv. Men det finns inte ett spår av det lilla äcklet.

Har nu bestämt mig för att den inte finns kvar och lurar i mitt rum, utan har gett sig ut på andra äventyr. Jag tog tillbaka mitt skinande.


Ikväll är det min B-day igen!! Varken Alex eller Dee var ju hemma på min födelsedag så vi ska fira den ikväll istället. De har bokat bord på en resturang i sf och det blir massa fördrinkar ( bara för att vi kan enligt Dee.) Ska blir himla roligt iaf, att få umgås utan barn som drar en i byxbenet och frågar efter glass.

Så om en liten stund så ramlar förmodligen Rebecca in, det är nämligen dags för shoppning. Måste ju ha något vuxet-snyggt-jag-är-nu-mera-21-och-behöver-inte-visa-mitt-norska-falska-id-nå-mer klädesplagg att ha på mig ikväll.



Ha en bra lördagskväll

Erika ♥


It was Fabulous!

image207

Filmen var lika bra som jag förväntat mig. Igår var jag på premiären av Sex and the city och under 2 timmar och 15 minuter nöjt jag av varje sekund. Tjejerna är precis lika som i serien och jag kan nu meddela att jag har en favorit film.

Hela biosalonger var fylld av förvantansfulla tjejer och när musiken drog igång jublade hela salongen och jag fick verkligen rysningar i hela kroppen. Jag vet att vissa tycker att det bara är en serie med skådespelare. Men har man sett säsongerna om och om igen så är det som att återse en gamal vän. Eftersom den inte har kommit ut i Sverige än ska jag inte avslöja för mycket, det enda jag kan säga är: Gå och se den, helt klart de bästa 2 timmarna jag spenaderat i en biosalong en fredagkväll!!!


Erika ♥

När fan bytte han barrträd?? ;)

image206


Deras hemresa kom alldeles för tidigt om ni frågar mig. Nu sitter jag här vid min dator ( läs tisdag) och är ensam i mitt hus igen. Eller hela familjen är också hemma, men det är något som saknas liksom. Ska försöka komma ihåg vad som hänt efter jag bloggade sist.


Slaimen blev iaf helt vädelös och det slutade med att barnen lekte för sig själva med andra leksaker. Efter jag blev avbytt utav Alex så brände jag iväg till barten för att smidigt nog till mig in till sf där Mia och Nettan väntade som planerat. Har aldrigt varit med om så mycket shoppning på så lite tid. Båda två bar på 300 kassar var och jag var tvungen att bära några av Mias påsar innan hon skulle gå av på mitten. Blev en italiensk middag och sen hemfärd.


Den 21 maj så väcktes jag av mina barn. De hade gjort iordning frukost på sängen till mig-ursött! Fick en massa grattis mail, mess och inlägg- Tack så mycket allihopa!

Barnen på Tanners och Elises skola hade tillochmed ritat teckningar till mig och grattisropen var många.

På köksbordet stod en stor låda som jag fick öppna på eftermiddagen. Och den innehöll en massa teckningar från barnen, ett gosdjur och pengar. På kvällen tog tjejerna med mig ut på middag det var en helt underbar födelsedag!


På tordagseftermiddagen som fortsatte kalaset, då var det nämligen dags för mina tjejer här att fira mig. De tog med mig ut på uppdrag och fick köpa sprit på ett falskt id, som de hade gjort själv. De var ett halvt A4 med massa smeknamn och världens fulaste kort. Typiskt nog så behövde jag inte visa id när jag stolt skulle köpe en flaska med svensk sprit i, men det var roligt ändå! Kvällen avslutades med en jättefin tårta (med massa rosa på) i Moraga parken.

Tack tjejer för en oförglömlig kväll!


På fredagen så bar det iaf av mot straden och Redwood. Vart en jätterolig roadtrip med snacks och skratt, enda tills vi kom fram till den delen som är värst när man ska ta sig till det området. Det var så kruvigt och det slutade med att alla mådde illa, tur att jag körde annars hade jag inte överlevts så länge kan jag lova...

Vi gick runt och kikade på alla stooora träd en stund och sen åkte vi vidare till stranden och låg och solade en stund. Vidare från stranden åkte vi återigen på den slingriga smala vägen som sträckte sig fram mellan buskar och vägkrön. Vi åkte till Walnut Creek för middag och bio, vi såg "made of honor" med Macdreamy- Mums!

Det var också här nettan, (numera kallad fru appelquvist) kläckte kommenatren: Det är kö på teatern ikväll, när hon pratade om bion...haha kanske för internt men ack så roligt!


På lördagen så åkte vi ännu en gång in till Sf för att kika på alcatraz, men oturamt nog så var man tvungen att boka en tur om man ville se detta uråldriga fängelse. Så det vart en riktig flopp. Käkade hamburgare på ett surfarställe vid pire 39 och sen gick vi hela vägen till Guessaffären som plåster på såren. Funkade bra kan jag säga. Nettan blev polare men en kille i kassan på en affär som heter Express och det slutade med att vi blev inbjudna till en klubb som han jobbade på. Så efter lite mer shopping så åkte vi hemåt och gjorde oss iordning inför en kväll på stan.

Kvällen blev mycket lyckad och vi avslutade kvällen på en klubb som heter "Tempel". Var så himla roligt att vara ute med mina tjejer igen! Vi tog taxi och och där blev det fyllemat som aldrig förr. Vi stupade alla i säng och somnade som små bar.

Jag vaknade dock på morgonen av att jag trodde jag hade en råtta i rummet. Det var nått som knastrade och smackade vi fotändan av min säng. Det visade sig vara Rebecca som smugit sig upp för att kika runt på internet och äta popcorn som fortfrande fanns kvar.

Ringe och grattade mami på morsdag och sen blev det cam med svartsbo. Farmor och farfar var nämligen där och de har inte sett mig sen jag åkte. Vet inte om de valde rätt dag dock...partyansiktet och för lite sömn kan inte ha varit så vackert...

Blev iaf en lugn dag vid poolen där tilloch med jag låg stilla. Mia låg och läste i en bok och vi fick oss alla ett gott skratt när författaren har skrivit något som -


" När det är dags för att krypa ner i sängen och sova så kommer alla stor livsfrågor upp som:

Sången, ekor´n satt i granen, skulle skala kottar. Fick han höra barnen, och då fick han så bråttomt. Hoppa han från tallegren, När Fan bytte han barrträd??"

Och det är så sånt, när bytte han träd liskom? Haha någon som känner igen sig?


Till lunch vart det svenska köttbullar, potatis, gräddsäs med lingonsylt. Himla gott var det. Efter maten var det sorgligt nog dags för tjejerna att börja packa och tiden gick alladeles för fort återigen. Vi stod snart på bartstationen och konkade väskor som svetten sprutade.

Hur man än vänder och vrider på det så är avsked inte roliga. När man försöker hålla tårarna borta. Det slutade iaf med en vårflod där på stationen och det gjorde ont i mitt hjärta när jag startade bilen och åkte därifrån. Men jag vet att jag snart kommer hem och får träffad dom snart igen. Och vilka minnen vi har! Satt och kikade på kort när jag kom hem och det här kommer verkligen bli ett minne för livet.

Jag var helt ensam i det stora huset när jag kom hem och för att skingra tankarna lite så vart det en massa greys avsnitt.


Vill bara passa på att tacka mina små sötnosar för att de kom över och hälsade på mig här på andra sidan världen. Jag hade verkligen roligt och att ni nu också har fått dela den vardag med mig betyder massor. Det är så roligt att ni vet hur det ser ut här, att ni har träffat min familj och mina vänner. När jag säger barnens badrum så vet ni precis vart det ligger, eller om jag säger att jag åker och tränar så vet ni hur mitt underbara gym ser ut. Det blir lite mer verklighet för mig då faktiskt.



Nu ska jag in i vardagen igen och det är dags för att vika tvätt. Låter lockande, eller hur?


Puss Erika

Dagarna går alldeles för fort...

På Onsdagskvällen åkte en väldigt sprallig Erika till Berkeley
för att plocka upp det moraliska stödet- Rebecca.


Vilket visade sig senare vara en mycket bra idé. Trots Gps:n så åkte vi på en liten extra roadtrip innan vi kom fram till flygplatsområdet. Vi kom fram till våran destination en hel timme innan tjejernas plan skulle landa så vi bestämmer oss för att leta på parkering så vi kan överraska dem vid gaten. Vi skojade om att vi skulle ha så mycket tid att innan de ens skulle landa, men vad fel vi hade. Vi åkte nämligen ett varv, två, tre, fyra och ett femte varv på flygplatsen innan vi hittade till parkeringen. Vi skrattade enromt mycket när vi åkte förbi samma skyltar om och om igen och inte kunde för våra liv förstå hur vi skulle ta oss lagligt till en annan exit. Efter vi hade sammarbetat så lyckades vi ta oss till rätt ställe iaf.

Det är det som är så roligt när jag och Rebecca ger oss ut på små uppdrag, vi lyckas alltid göra det till ett roligt äventyr, eller vad säger du Raring?

Väl framme stod vi och väntade i minuter som kändes som en evighet. Mina ögon letade efter två välkända aniskten i folkmassan, och jag var tvungen att titta bort eftersom jag lyckades bli åksjuk efter ett tag.


Plötsligt så ser jag en brunett och en blondin som jag mer än väl känner igen. Mitt hjärta slår så fort och det blir världens kramkalas mitt i vägen för rulltrappan. Tårarna rullarn ner för våra kinder och massa känslor bara väller fram. Man vet inte i vilket hörn man ska börja och frågorna är många. Efter nio månader så känns det fortfarande som det var igår vi träffades. Allt är precis som vanligt och skratten är många. Jag var fortfarande riktigt skakig i händerna efter vi hade hämtat väskorna och var sådär fånigt lycklig på insidan som man bara kan bli efter man inte träffats på dagar, veckor, månader...Att ha mina flickor här är verkligen det bästa som hänt på länge. Att förstå att de är precis lika härliga som innan jag åkte, förstå att månader inte kan bryta isär våran vänskap och att inse hur himla mycket jag saknat dem!

Vi har gjort många roliga saker, men hela den här tiden är verkligen som ett enda långt pyjamas party. Att kunna sitta uppe och bara prata på kvällen eller att ligga i sängen och äta Marabou choklad tillsammans, samtidigt som man minns alla galna saker vi gjort.  


På tordagen blev det bara chill vid poolen och det var lika roligt att komma hem varje gång efter jag hade gjort något med barnen. De fick senare på kvällen följa med på min sista sånglektion och vi kom överns om att vi vet hur Biggan kommer se ut när han blir gammal. Fanns ett praktexemplar med basröst.

På fredagen var jag ledig och vi mötte upp Lina och hennes två killkompisar från Sverige som också var här och hälsade på.  Vi gick förbi alla pirerna och slutade efter mycket om och men ute på Golden Gate bron. Den känslan kommer aldrig försvinna hur många gånger jag än står på den där röda bron. Helt otrolig känsla!

På fredagskvällen blev det middag med Alex & Dee och som vanligt vart det många skämt och skratt. Blev en tidig kväller eftersom det var dags att åka till La på lördagsmorgonen.


Vid fem tiden på morgon börjades det tassa i hallen och packandet var i full fart. Torts att det bara var en dagsutflykt så krävdes det nogran eftertanke och packning. I gryningen så körde vi iväg mot flygplatsen och stämningen var på topp. Efter vi hade parkerat så köptes det lite fruktsallad och vi satt snart på planet som skulle ta oss till Änglarnas stad. Väl där så mötte vi Caroline och Sofie, japp världen är bra liten och jag skulle få umgås med Fisan en hel dag.

Vi körde mot Santa Barbra och låg och lapade sol hela dagen och vi kom överrens om att ockelbo höll på att ta över stranden den dagen. Fyra tjejer från Ockelbo på samma strand i La händer väl kanske inte varje dag. Vi gick efter stranden och åt en lunch bestående av hot dog och fruktsallad. Sen bar det iväg mot Hollywood. Där gick vi på Walk of fame, kikade på alla stjärnor och handavtryck innan det var dags för middag. Efter en heldag på stranden såg vi alla ganska slitna och "strandiga" ut. Nämligen röd med solkräm i håret. Vi hade alla bränt oss någonstans och vi var som ett gäng tanter när vi försökte gå så det inte skulle kännas på brännan. Vi shoppade t-shirtar och shotglas innan det blev en ännu resa till flygplatsen.
Carolines Gps vägrade först att funger så vi var lite vilse där ett tag, men det löste sig efter en stund. Väl på planet så somnade jag innan vi lyfte och vi var alla helt utamattade.

När vi landade på Sfo så var det 13 grader varmt, och vi höll bokstavligen talat på att frysa ihjäl. Efter en dag med över 30 grader varmt så hade vi inte direkt packat vantar och mössa.

Väl hemma så stupade vi alla i säng och vaknade inte förns än 11 nästa morgon, vilket skulle ge ett pris i det här huset. Det går inte att sova med tre livliga barn i huset, men vi lyckades på någotvis ändå.


Söndagen började med Au pairmöte och sen blev det shopping och åter shopping i Walnut Creek. Vi hittade många fina saker och Mia köpte återigen skor, tänker inte nämna hur många par skor de är uppe i tillsammans. Kommer en sammanfattning på den fronten innan de lämnar Sf på söndag. För jag har en känsla av att de inte riktigt är klara med skoshoppningen än...Alex hade lagat världens godaste och finaste sallad till oss när vi kom hem.


Igår ( måndag) så var vi på spinning tillsammans på Oakwood. Jag åkte hem och jobbade medans de stannade kvar och bara hade en lugn dag vid poolen. Hämtade återigen upp de runt fyra när Tanners karate var över. Vi åt en jättegod middag med Alex och han lägger verkligen manken till nu när flickorna är här. Dee är nämligen och jobbar i New York den här veckan så vi är en familjemedlem kort. Då brukar middagen bestå av typ flingor eller makaroner men nu är det andra bullar. Och Alex påstår att han lagar sånna här middag åt mig varje gång Dee är borta och ser helt oskyldig ut när jag berättade om hur våra middagar brukar se ur när kocken är borta. Men vi har riktigt riktigt roligt, Alex skämtar lika friskt med Mia och Nettan som han gör med mig.

På kvällen så åkte vi till Ikea och köpte lite svenska grejer. Vi ska göra pannbiff på torsdag och behövde lingonsylt och gräddsås, ( eller gräddSÄS som det nu mera heter efter som smartskaften på Ikea stavar sås med Ä....) Vi fick med oss algernsbilar och Marabou choklad också. Blev ett avsnitt Grey´s Anatomy innan det var läggdags för oss alla.


Nu på tisdagsmorgonen så släppte jag av damerna på Bartstationen för en dag i Sf. Jag slutar kl 16 och ska så fort jag kan åka in och träffa dem.

Nu på förmiddagen ska Rebecca komma med sina barn och det är "Slaime" dags. Vi ska göra vårat eget med barnen som de kan kladda runt med, vilket jag förmodligen kommer tycka är roligare än Elise.


Ska försöka slänga in en till uppdatering innan helgen. Men då är det iaf dags för stranden, Alcatraz, Lombard och Redwood.



Hoppas ni alla där hemma har det bra, har hört att det snöar?;)

♥ Erika


Jag har inte glömt bort bloggen....

...Jag har bara ingen tid att uppdatera den på som ni kanske förstår. Vi har redan hunnit med Golden gate och La och i veckan kommer massa mer saker som ska hinnas med innan deras avfärd på söndag. Minnen oförglömliga minnen skapas varje dag och jag njuter av varje stund jag har med mina flickor.

- Äppeljök...
- Sol pick och parknick...
- My ass is one fire, litterly on fire!
- Gud vad jag pratar....
- Grinchen-mia...
- Hon fick nötter i halsen...
- Hyperventilering i en tuttifruttipåse...
- Rätt på tiden...
- Vaedrisch...


♥ E + M + N

Mina sötnosar är Här!!!

Nu har jag Nettan och Mia i rummet intill. Känns hur bra som helst och jag vaknade pigg, som ett barn på julafton faktiskt. Kommer en ganska komisk uppdatering av hämtningen på flygplatsen....Eller vad säger du Rebecca?
Ledtråd- Runt,runt,runt,runt,runt....

Sol, park och Picnick!

Vaaaaaarmt!
Den riktiga värmen verkar nu ha slagit till och det ska bli rekordvarmt den här veckan..då pratar vi upp åt 30-35 grader!! Hoppas bara att det håller i sig. Har varit i parken idag tillsammans med Rebecca, Elise, Ava och Drake och vi kom båda två idag på hur härligt det är att ha ett jobb som inkluderar: Sol, park och picnick.

I morgon, i morgon i morgon så hämtar jag mina brudar på sfo. Fick precis ett mess av Nettan  där det stog att det satt i Battery park och åt glass, samtidigt som de kikade ut mot frihetsgudinnan - Inte dåligt! Längtar obeskrivligt mycket till i morgon!

Nu ska jag för andra gången idag åka och sätta mig på en fillt i parken. Kankse läsa en liten bok om barnen springer omkring och leker i lekparken.

Puss Erika.

Emmy Awards

Här kommer lite bilder från lördagens Emmy, kommer en uppdatering snart också!

     
      

Den lilla Svarta...

....Passar alldeles utmärkt när det är bal på slottet.
I onsdagskväll blev jag inbjuden till Emmygalan av Rebecca. Hennes värdmamma är nämligen nominerad. Fråga inte vad för det vet jag inte, kommer få reda på det ikväll. Men detta har iaf resulterat i att det blev panik letning av en klänning. Och det är verkligen glitter och glamor som är ämnet. Det kommer vara långa klänningar med släp och pingvingkostymer. Med andra ord, precis sånt som jag absolut tycker är roligast.
Jag ska ha en svart sidenklänning med öppen rygg, mycket vuxen och sofistikerad. Håret kommer lockas och sedan sättas upp med några lockar hängande. Jag är riktigt pirrig i magen, så roligt ska det bli!

Jag har nu kommit hem till Rebecca efter ett rallyåk i TT:n. Nu ska det duschas, fönas, sminkas och tas kort. Bildbevis kommer givetvis senare.

Något annat att nämna är att Nu har Mia och Nettan lämnat Sverige. De borde befinna sig på min sida världen, och har landat på JFK. Väntar spänt på ett telefonsamtal så jag får höra att mina små resenärer har kommit fram ordentligt.

Nu dusch, sen en magisk kväll...
Puss E♥

Till våran Ulla!

ETT-TVÅ-TRE-FYR!
Ett-jätte-jätte-grattis-från-alla-oss-till-dej! Men-tänk-om-det-kunde-vara-du-som-fira-mej, Ett-jätte-jätte-grattis-det-önskar-vi-förstås, men-tänk-om-det-kunde-vara-du-som-fira-oss!!!

Massa massa Grattis kramar från Din sambo på andra sidan jorden!
Hoppas du får en jättebra Bday!
♥ Erika


image196

Lilacs

Godmorgon!

Helgen i Portland blev över förväntan och uttrycket "tjejhelg" var mitt i prick. Vi shoppade, lunchade och skrattade. Danielle har ett mycket vackert hus och hon har verkligen öga för design! Vädret i Portland kändes väldigt svenskt, buskar och träd lika så. Jag fick ett lykorus som heter duga när jag på lördagsmorgonen kikade ut igenom mitt fönster. Jag fick tag på ett par skor och sprang ut i morgondaggen och mycket riktigt, där ute växte det Lilacs - Syrener.

Jag andades in den välbekanta doften och fick minnen från sommrar och skolavslutningar.

Dannielle plockade in en hel bukett som jag fick ha på mitt rum och jag blev fånigt lycklig varje gång jag såg den lila buketten.

Söndagen kom alldeles för fort. Vi hälsade på Danilles vän Whitney som är konstnär. I hennes studio hängde gigantiska tavlor, som de blir tvugna att frakta igenom nedskruvade fönster att få ut. Dock så avslutades besöket med en liten olycka. Elise ramlade på nått sätt ner från ett bord och slog huvudet i en tavla, stackars liten. Blev en bula och massa tårar, men hon mår bra nu.

Efter ett par timmar var vi på flygplatsen igen, och jag kunde inte låta bli att tänka på arlanda och när jag kommer Hem på riktigt. Otroligt konstig känsla.

Väl hemma igen var det himla mysigt och träffa Alex och barnen igen. Bara efter ett par dagar känner jag hur mycket jag saknat de små liven. De hade ställt in blommor på mitt rum och städat hela huset, urgulligt!


Den här veckan blir det träna,träna och åter träna. Commit to get fit månaden slutar på fredag och jag kämpar vidare. Sen kommer veckan med stort V, på onsdag kväll åker jag till Sfo för att plocka upp Mia och Nettan. Tror inte att jag har förstått det än faktiskt. Kommer blir så himla roligt!!!


Nu ska jag väcka barnen, sen äta gröt!


♥ Erika


RSS 2.0