Någon som minns?!

Idag hade jag en minnesbild från dagis i mitt hjärta. Vi var inne i en godisaffär hela familjen och bara det väckte minnen från när syster-yster och jag var i rättvik och köpte upp hela lagret.
På en liten hylla låg den - råttfällan ( eller som den här heter "trap-snap") Jag hörde barn sprang runt omkring mig, hur det var dags för fruktstund och hur jag noga valde ut den rätta plutten som skulle sitta lös. Jag hoppade och skuttade lite och Alex kom fram och frågade vad jag hade hittat. Jag hoppade och skuttade lite till när han sa att vi deffinitivt skulle köpa spelet. Så nu sitter jag här och längtar tills i morgon, för då ska det spelas råttspelet på högsta nivå!

Erika

Spindlarnas återkomst...vad kan det vara nu, typ 78?

Jag har varit stark länge nu, men ikväll så sket det sig om man får säga så. Jag har jobbat på att komma överns med de små äcklen och det har gått riktigt riktigt bra, har tillochmed förintat några med min flippflopptoffel. Och ja, det är mitt sätt att komma överens med spidlarna för vi kan inte vara i samma rum, det är inte rillräckligt stort även om vi pratar om en sal med tak som räcker upp till himlen.

Inget ont anande så hoppade jag efter mitt träningspass in i min lilla dusch här på camino vallecito, trodde jag var ensam men där hade jag Fet Fel. Stod och nynnade på några toner från rihannas "take a bow" när jag får syn på något i ögonvrån. På insdan av min glasdörr så kryper en stor svart spindel... Får av vattnet, kastar upp dörren, sliter tag i en handduk och bokstavligentalat springer ut till Alex. Han kommer och räddar mig och det är första gången på länge som jag står med tårar i ögonen och hjärtat hårt bankande i bröstet.

Jag har lärt mig klara av spindlarna när det håller ett bra avstånd, men när de kommer sådär nära så kan jag inte hjälpa det. Jag får panik.


Usch usch usch, nu ska jag försöka sova också. Det positiva är att den spindeln simmar i avloppet nu, hoppas han inte hade några vänner...


Erika


Och guds änglar de små, breda vingarna ut...

Nu är det helg igen! Fredags kvällen hos mig är numera över och eran lördagsmorgon har börjat hemma i Sverige. Kan beskriva min fredag med ett ord- Jobb. Har jobbat hela dagen förutom 1,5h på förmiddagen, sen har jag också jobbat kväll eftersom resten av ligan är och firar ( dock förtidigt) Alex födelsedag. Känner mig något...utjobbad om man kan göra det till ett ord. Har haft sällskap nu på kvällen av Rebecca, blev att skaka rumpan tillsammans med barnen, kika på film,dopp i poolen och sen lite chillerill med film och popcorn.

Ska tvätta bort sminket och sen krypa ner med lite s.a.t.c. om jag orkar hålla mig vaken.

Insåg idag att det är den 18 Juli, kan ni förstå det?? Mitt år som au pair börjar lida mot sitt slut och den 6 aug var det 1 år sedan jag lämnade svensk mark. Räkna hur många dagar det är kvar får ni göra själv, jag orkar helt enkelt inte.


I morgon blir det att sova så länge jag kan...vilket inte blir så länge kan jag tänka mig. Efter det så blir det att hit the gym with B1. Har som tur jobbat klart för den här helgen så jag e friiiii. Dock så sparar jag alla pengar tills vi ska åka till New York i aug, så det blir aktiviteter som är gratis för Erikas del...boring but true, and im gonna have alot of fun with the money in the big apple.


Godnatt ♥ Erika


Great lies to tell small kids.

Någon gång ibland så hittar man någor riktigt roligt. Idag när jag letade efter en passande "nap" bok åt Elise så hittade jag den. Den roligaste boken ever. Den heter "great lies to tell small kids" Eftersom jag är mitt uppe i ett hem fullt med passande targets så tycker jag nog att den är extra rolig. Här kommer några av tippsen i boken:

- Wine makes mommy cleaver...
- When you leave the room, cooked spaghetti tries to wiggle home to Italy...
- Put a slice of ham in the dvd player. It will play a short film about pigs!
- Strictly speaking, the tomato is not a vegetable. It´r really a kind of dolphin...
- One in ten fish are afraid of water...
- Lions carry barcode scanners. The run them over zebras to check how much they cost before they eat them...
- If you grab the edge of your chair and pull as hard as you can, you´ll lift yourself into the air!
- Glodfish can send text messages. Drop your mother´s phone in the bowl and you´ll see...


Haha, någon som ligger inne med samma humor som jag? Jag tycker iaf att det är sjukt roligt :)

♥ E

Mys i Parken

Nu har jag precis kommit hem från Orinda parken. Varje tisdag så är det live musik i parken och alla kommer dit, både små och stora. Man har filtar, små bord, kex, och frukt mm. Vi var där ett helt gäng med ap-tjejer och myste på en filt.
I morgon är det dags för att ta en paus från morgonträningen och stanna hemma istället. Så när onsdagens Erika-tid kommer är det dags att ringa Sverige, tvätta och städa. Hela mitt rum är ren Kaos och ingenting ligger där det ska. Man kan typ inte se mitt golv för alla grejer så i morgon blir det skärpning på den fronten!

I helgen kommer Alex syster Danny hit också, Yay!
Nu blir det ett avsnitt av min favvo serie.

Puss & Godanatt Erika ♥

And here we are


Måste bara lägga upp det här fina kortet, är det inte tjusigt!?

Söndag den 13 juli

Det är underbart att börja söndagsmorgonen med en yogaklass! När jag var med i "commit to get fit" så kom jag upp i så pass många poäng att jag fick en timme med en personlig tränare. Sen dess har jag varit flitig och är med de stora grabbarna och lyfter vikter på gymmet. Måste erkänna att jag aldrig varit mycket för att köra vikter på gymmet men nu tycker jag det är riktigt roligt och längtar tills jag ska köra nästa pass. Något som jag dock är dålig på är att stretcha, och jag måste verkligen bli bättre på det. Så idag på förmiddagen så åkte jag till gymmet och tog ett yogapass isället för att gå upp och köra ett rent styrkepass. Känns redan mycket "ledigare" i kroppen, avslappnad liksom.
Ska börja köra det där passet varje söndag och försöka få in ett till under veckan.

I lördags så var jag och Rebecca till oakwood och körde lite raquetball, slutade efter typ 20 min med att vi satt och pratade på golvet. Men det såg ju bra ut i början iaf! Har tillochmed bildbevis!

Erika







Rekord!

Kan lova att jag blev förvånad när jag vaknade idag! Jag hade hört barnen springa runt och leka som vanligt. När jag vaknar till och besämmer mig för att stoppa i öronpluggarna så kommer jag på att jag ska kika vad klockan är. Slår vad med mig själv om att den inte är mer än 8am, men där hade jag fel! 10.30 är klockan och jag har sovit ( till och från) till då! Jag brukar aldrig sova så länge här för även om jag vill så går det inte. Även fast jag fortfarande är trött så hasar jag mig upp för att käka frulle, man kan ju inte sova bort hela dagen!

Har nu bokat dejt med rebecca på klubben,
det är dags att spela raquetball på klubben.
Sen blir det att köra lite vikter innan jag åker hem.
Ikväll blir det förmodligen infltyyningsparty hos en
kille som några av tjejerna känner. Kan bli skoj!

Kommer nog lägga mig och chilla framför
27 dresses under dagen, den är ju för söt!


♥ Erika

Live your life

Fredagskväll med hallonté. Efter lite ändringar i planeringen så blev det ingen Rebecca utan en Gustav istället. Eftersom jag kan behöva lite tid ifrån barn när jag är ledig så dumpade ( sorry)jag en jobbande Rebecca och gick ut med Gustav i Berkeley istället. Det blev sallad,hallonté och en massa prat. Jag och Rebecca träffade Gustav och kalle när vi var ut i sf för första gången och sen dess har vi hållit kontakten till och från. Och nu var det dags för en uppdatering igen. Blev en massa skratt och disskutioner speciellt om Sverige vs Usa, kommande hemresa och pluggande.

Blev dock ett avbrott när jag satte mitt hallonté i halsen och var tvungen att springa ut. Medans jag står där och kippar efter luft så kommer det fram en uteliggare och frågar efter pengar, måste säga att jag tyckte det var ett litet dåligt tillfälle.


När jag kom hem igen så satt Alex i köket och kikade runt på internet. Kommer verkligen sakna de konversationer vi hamnar i på kvällskvistarna. Vi har numera myrinvation i vårat hus och Alex har satt upp en "fälla" utanför huset som tydligen ska locka dit myrorna. När vi stod och tittade på fällan fick han tag på ett kryp som han låtsades kasta på mig, och givetis så hoppar jag till av ren reaktion. Jag hinner tänka till snabbt och jag kastar mig in och låser dörren. Då får herr Flagg fart och springer till den andra dörren, men fröken Blank är snabbar och hinner låsa den med, ha! Det hela slutar iaf med att han skrämmer livet ur mig utanför ett fönster och så slutar våran jakt. Himla roligt!


Helt plötsligt säger han : Do you belive it, it´s only a few weeks left! Jag förstår genast vad han pratar om och mitt leende dör faktiskt ut. Då säger han också : Erika, you know we´ll miss you, but you have to do what you want. Live your life.

Samtidigt som jag vet att detta är så sant så vill en del av mig inte riktigt vara med. Ibland önskar jag att jag hade en riktigt au pair familj. Där man är bara en au pair. Jag intalar mig själv att det har varit lättare att ta stegt härifrån då.

Men jag kan inte vara mer tacksam än vad jag är. Jag har verkligen världens bästa värdfamilj.


Nu ska jag krypa ner i sängen. Huvudet är fortfarande fyllt av tankar som flyger fram och tillbaka. Som sagt Rebecca, jag skulle hellre åka kaffekopparna på högsta-snurr-nivå istället för det här.



G´natt // Erika


Hur man får barnen att äta grönsaker?

Ni kanske länge har funderat över hur man får sin 5 åring att äta grönsaker? Här har jag svaret. Man proppar in så många minimorötter det bara går, sen kan de inte protestera längre! Mycket effektivt.

Har förövrigt varit en mysig dag. Alla aktiviteter var i full fart som vanligt och jag hade ca en timmes egotid som jag mycket duktigt spenaderade på gymmet. Efter allt skjutsande var över så åkte jag och barnen hem, bakade kakor, åt vattenmelon och badade i poolen. Elise den lilla krabaten snart 4, kan simma från ena sidan poolen till den andra! Hon är så duktig!
Nu har jag slutat för dagen och funderar på att lägga mig och lösa lite korsord igen. Har blivit som en liten tant och har med mig tidningen i väskan utifall jag får någon liten lucka under dagen där jag inte har någonting att göra. Är ändå lite lustigt att lösa korsord nu, eftersom min vardag är helt på engelska så dyker det upp en massa engelska ord när jag sitter och funderar över korsordet. Kan säga att det inte hjälper så särskillt mycket i en svensk tiding...

Efter middagen så blir det nog att åka och träna en sväng till innan jag åker hem till Rebecca och kikar film eller nått. Vi måste ju spendera tiden vi har kvar här tillsammans nu. Har  fått ett hemresedatum nu. Hjälp!

  ♥ E

Nybörjarkryss- Lyckas med vanliga korsorsd

Jag har fortfarande inte återhämtat mig från Vegas. Jag planerar att typ gå och lägga mig samtidigt med barnen för att få en riktigt långt natt sömn, har det hänt då kanske? Nope, den här veckan har jag lagt mig senare än jag faktiskt brukar göra. Jag hittar på ursäkert och tiden bara rinner iväg och vipps! Så är klockan runt 23-23.30. Igår var jag och tränade vid 19.30 sen fastnade jag i köket och pratade med Alex en stund. Efter jag hade pratat med Rebecca så segade jag in i duschen och tog jättelångt tid på mig. Efter det här var jag inte klar utan bestämde mig för att lösa korsord som Kenneth lämnat här. Och det var riktigt roligt, så kunde jag sluta? Nope.
Ni som känner mig vet att korsord inte direkt är min starka sida. Jag försöker lösa barnkorsorden som ska vara hur lätta som helst. Sen kommer min kära syster efter och rättar min fel...pinsamt men sant.
Nu har jag en hel tidning med korsord som bara jag kan lösa, ha! Och ingen kan säga att jag gjort fel.

Nu ska dagen dra igång och barnen tassar redan runt i köket.
De gillar att överraska mig med att ha ätit frukost m.m. så jag brukar
låtsas att jag inte vet att de är uppe.


Ha en bra dag! ♥Erika







Ops!

Ibland så fungerar inte signalerna från hjärnan ut i mina ben. Sist jag snubblade, snubblade jag uppför trappen. Denna gång var jag påväg nedåt. Har gått i den där trappan flera gånger om dagen sen jag kom hit för 11 månader sen, men idag var det dags för den första snubblingen...nedåt...
Jag struntade tydligen i det sista trappsteget och beslutade mig för att inte kliva på det. Föll rakt ner men lyckades på något vis klara mig galant efter lite balansering, puh! Kännde hur hjärtat slog fort och jag kom på mig själv att tänka : Men gud, vad hände där? Hur kunde jag missad det?

Kanske ska göra ett nytt ordspråk - "ibland missar man ett trappsteg"
Mia och jag var kungar på perslunda med att göra egna ordspråk,
eller vad säger du stumpan!?

" Alla lärare ger inte läxor"





Erika ♥

I mörka skogar...



Den hemska tanken om att behöva åka härifrån ligger tät just nu. Känner att det hela tiden ligger en tanke och gnager och det lilla hjärnspöket spökar mer än vanligt. Det är bara ett par vekor kvar innan jag måste lämna den här underbara familjen. Jag vet att jag har valt det själv men trotts detta känns det som mitt hjärta kommer brista när som helst.

I morse var det en såndär riktigt mysig morgon. Det första Elise säger till mig när hon vaknar är: I love you soooo much. Hur jag efter frukost ser hur Tanner sitter och kämpar med att knyta sina skor ( som vi har övat på.) Hur Zach gör precis allt som jag ber honom om.

D har berättat om den nya au pairen som kommer, och även fast jag vet att det är mitt beslut så är det tugnt att höra barnen prata om den "nya." Det är ju mina små, mina små tussar, mina barn...


E...

I swear I´ll never drink again...





Här är de otroligt tjusiga vegasgrejerna jag fick med mig hem. Erkänn att t-shirten är skön!?



♥Erika

Picnic

I går var det myspicknick i parken. Vi au pairer har möte nångång varje månad, för att signa in oss, om man har nått man vill fråga kan man passa på då och så vill de väl kolla att man allmänt lever. Igår var det möte i Orinda parken med alla ap:s + deras familjer. Vi hade kakor, ost, kex och en stor filt. Det var hur mycket folk som helst, musik och massa barn som sprang omkring och  busade. Blev en riktigt skön sommarkväll efter att den 40 gradiga värmen hade lagt sig något.


Vi kom överens om att vi ska träffas ett gäng tjejer ikväll och äta middag. Det börjar dra ihop sig för de flesta nu och hemresorna är nära. Kan inte säga att det låter så lockande, fick nyss reda på vad det är för väder hemma i Sverige. 14grader vs. 40?

         ♥ Erika

Ett äpple om dagen...

Nu har jag precis kommit tillbaka efter att ha suttit i bilen 1,5h.
Har skjutsat barnen som vanligt och ser inte direkt fram emot
att jag måste sätta mig i bilen igen om en timme och göra om samma sak.

Vegaströttheten sitter i och jag vill inte alls kliva upp och jobba. En tripp till
Vegas är verkligen något jag kommer göra igen. Staden är precis lika galen som
man säger och det finns nog ingen bättre partystad. Vi blev inbjuda till de mest galnaste
grejerna, vipbord, pamela andersons b-day party, strandhäng, de populäraste krogarna
och att få gå före 50 pers typ överallt.
Sprack dock när Miss TB-Rebeccas falska id inte funkade. Attans.
Blev dock en galen helg ändå och i söndgasmorse var vi inte lika kaxiga. Efter att Rebecca huvud hade slutat åka "kaffekopparna" och jag fått min återställare så var vi snart på G igen. Har solat hur mycket som helst så nu ligger brännan på topp. Var dock lite överdrivet med 40 grader varmt, men hellre varmt än kallt.

Nu ska jag fortsätta på mitt lilla äpple jag påbörjat och sen däcka i sängen innan Taxi-Erika ska ge sig ut igen.

Chingching! 

Vegas Baby, Vegas!





















"Are you two twins?Sisters?Related?"
"You do know this is fake, right?"
"Darkwing Duck"
"-What's this drink called? - Blonde Ass!"
"D'you guys wanna hang out? I'm bored" (12-åring med GROV smygmustasch)
"Okay" Just keep walking then! You're doing a great job!"
"TB...."
"Vad tänker du på?" "Att ostbågarna smakar popcorn..."
"Jag är fan fortfarande full!"
"Okay girls, I have some rules.." SPLASH "That was rule number one"
"Pamela Andersons Fffff....ÖDELSEDAGS FEST!"
"Jag har shottat Cosmopolitans!"
"Va grinig han va.."
"I've lost my purse..."
"VA fan ligger du där för?!"
"I swear I'll never drink again"
"I saw you girls stading on the corner looking all lost"


Eftersom jag inte har orkat uppdatera bloggen själv så snor jag denna lista från Rebeccas blogg. Klockren.
Laddar dock upp några kort.

♥ Erika


PartyPeople

 Verklighetsbombad igen. Nu har mamma och Kenneth varit här i en vecka och det är lika som vanligt. Samma som det var när Mia och Nettan var här så har jag tagit in dom i min vardag och det är inte konstigt och se dom längre. Jag har inte hunnit blogga sen mitt lilla midsommarinlägg men det kommer en uppdatering senare om vad vi har gjort. Redan på lördag så är det dags för resenärerna att åka hemåt och samma dag åker även jag till flygplatsen...

Min resa går dock inte till Sverige utan till Las Vegas. Vi har varit alldeles för lugna nu ett tag så nu är det dags att röra om i grytan och ta en riktigt  lång och galen helg i partystaden själv. Dessutom är det fjärde juli på fredag så det partyt lär sträcka sig igenom hela helgen. Och vart ska man inte vara då om inte i Las Vegas.

Kommer bli så himla roligt och vi har lyxat till det med ett
5 stjärnigt hotell också så den här helgen kommer bli av
dess like. Kommer seriös uppdatering av den resan sen...
eller om det blir som de säger...What happens in Vegas...


Nu ska jag snart åka in till sf och träffa mamma för en liten shoppingrunda. Sen blir det nog att möta upp kenneth för lite mat i Chinatown.


See yaa...♥ Erika

RSS 2.0