That Gal

Härliga lördag!
Drömde dock en massa knepiga drömmar om att jag var tvungen att byta familj med Rebecca..helsnurrigt var det! Vaknade av att barnen sprang runt och härjade i morse så jag släpade mig ur sängen redan vid nio.
Blev lite frukost, plockade iordning i mitt rum, kastade saker jag verkligen inte behöver och sånt nyttigt. Sen åkte jag och inhandlade lite matvaror åt huset för att sedan åka vidare till mina två affärer.
Var och köpte en ny ansiktskräm av Dermalogica, har verkligen hittat ett märke som jag tycker om!
Lika så var min"that gal" från märket Benefit slut så det blev att inhandla en sån med. Dyrt vart det, men det kostar att ligga på topp!image178

Ikväll blir det utgång med collegegrabbarna i San Francisco,
ska bli himla roligt. Har kommit på att jag måste spendera lite
 mer tid i min storstad, den är väldigt vacker och mysig.
Jag körde in dit i torsdags för att sedan lämna bilen med
barnen till Al och Dee som skulle vidare på middag.
 Jag var mycket välkommen att följa med men jag bestämde
mig för att stanna i Sf istället. Gick bara runt och strosade,
gata upp och gata ner. Och jag kände att jag kommer att
sakna denna kulliga omgivning även om den för
det mesta får mig att må illa.

Nu ska jag kika på ett avsnitt vänner innan
jag drar mig iväg till gymmet för att få lite motion!


Puss å kram E♥
image177

Små Citroner Gula

Nu börjar arbetsdagen lida mot sitt slut.
Efter ett mycket lyckat "glassmys" så ligger både Elise och Tanner i sängen och vilar. Zach har playdate med grannen så jag känner mig riktigt lyckligt lottad just nu. Ska blogga lite och sen vika tvätt...inte lika skoj kanske men men. Ska efter jag har slutat förska ta mig iväg på fredagens spinningklass, har varit lite öm i fossingen så jag är på helspänn just nu så inget ska hända med den igen. Grrr.
Ikväll vankas det nog Beck med Brudarna, image174
popcorn + frukt och allt annat som hör där till.
Får se om jag lyckas hålla mig vaken för jag känner
mig riktigt trött just nu.
Kom precis och tänka på boken "små citroner gula"
som jag läste i sommras, mycket bra - läs den!
Har också tagit mig igenom "Snabba cash" nu, den
var riktigt bra, spännande som tusan! Lärorik också.

Nu ska jag gå och vika min roooliga tvätt!

Puss E ♥



San Francisco

Godmorgon kära läsare!
Nu är det den bästa dagen på hela veckan igen och jag har precis klivit upp. Om en stund så ska jag väcka upp Zach lite tidigare, för han har nämligen "carzy hairday" idag. Så här kommer det fixas och sprayas. Crazy hariday går ut på ( som ni säkert redan har listat ut) att man gör en galen frisyr och sen går till skolan, låter helskoj tycker jag! Efter det så blir det som vanligt avlämning av Tanner och Elise, sen ska jag iväg och köpa glass,strutar och strössel. Tänkte överraska barnen idag med lite fredagsmys sådär direkt efter skolan.
I helgen så lutar det mycket åt ut gång i Sf, så det kan nog bli riktigt roligt.
Nästa vecka är dock den bästa veckan i hela världen, det är nämligen dags för att åka till Disney land. Först en kort veckan, sen bär det iväg tidigt på torsdag morgon till LA, Yes!!kan det bli bättre?

Ha en superduper-trevlig fredag allihopa!
♥ E

Hmm...

image173


Vart är blåkulla?!

Ska du ha fikapaus redan?

Helgen blev riktigt, riktigt lyckad!

Helgen började med ledighet och massa shopping. Jag och Rebecca var till Emeryville och shoppade loss och besökte även ikea för inhandling av svenska påsksaker.

På lördagskvällen så myste jag, Rebecca, Camilla och Lina hemma hos Rebecca i Berkeley med ost,vin och kex. Komversationerna gick från höger till vänster och det skrattades och skojades en massa. Det är så skönt att man kan vara precis sig själv med här härliga tjejgänget, ingen censur här inte. Efter mycket tjatande från Camilla om att det var sovdags, så la sig snart lugnet i huset. Inplanerat var en lång sovmorgon.

Ändå så vaknade jag först av alla och låg och filosoferade i flera timmar innan Camilla äntligen vaknade och gjorde bomben på mig och Lina. Får mig att tänkte på min kära syster och hennes hemska uppväckningsmetoder...

På morgonen lagades det köttbullar, potatisgratäng, kladdkaka, annanspaj mm. Kan dock inte ta på mig så mycket beröm eftersom jag mest spenderade tid med marsipanen, påsk-kycklingarna blev iaf mycket söta!

Vid ett tiden så började det trilla in lite flera svenska flickor och vi var snart alla inbjudna där. Eftersom vi fyra hade rollen som värdinnor så klädde vi givetvis ut oss till påskkärringar dagen till ära. Det var sjalar, röda kinder och fräknar så det stod härliga till, finns flera bildbevis på detta när vi förbryllat letar efter blåkulla.

Efter massa godisätning och äggmålning var det dags för lunchen, talar nog för alla när jag säger att Camilla var den som blev mättast! Vi latade oss ett tag ute på terassen med blicken riktad ut mot San Fransiscos vackra vy. Golden Gate bron låg stilla där borta och jag var tvungen att återigen påminna mig om vart jag befann mig någonstans.

Efter nerpressad efterrätt så blev det en eftermiddags prommis i reservatet, kan lova att det var vi sju svenska super-mätta-och-super-glada-tjejer tog upp hela vägen när vi traskade runt sjön. Det skuttades och skrattades.

Ett perfekt avslut på en prefekt helg!

Den här helgen var utan tvekan den bästa på länge!

Puss Erika

Easter Bunny

Jaa,Nu är helgen snart här!
Alltid när vi planerar så ändras typ något, resan till San Diego blev för dyr så vi har ställt in oss på något annat istället- ska bara bestämma vad. Något vi vet är att vi kommer iaf fira svenska påsk med äggmålning,köttbullar och påskägg. Konstig nog har jag mer "påsk-känsla" än vad jag hade julkänsla i julas. Hoppas förmodligen förgäves på att de har sånna där små choklad-påskägg-inpackade-i-typ-foliepapper, men men vi får se vad kaliforninen har att erbjuda. Jag har verkligen lust att måla påskägg, köpa tullipaner och ge mig ut på jakt efter nått som liknar påskris!
Vi har också bestämt att vi ska göra ett varsitt påskägg med roliga saker i och sedan gå på riktig påskäggs-letning. Roligt, roligt!

Ikväll ska jag jobba för Alex och Dee ska ut på dejt, ursött! Det är så skönt, jag känner verkligen inte att "uuuu,ja måste jobba ikväll." Utan snarare: Guuud,va roligt att ni ska få umgås lite, så jag tar gärna barnen!
Ikväll ska jag också hämta min lilla raring som rymde till Sverige en vecka, hon ska sova här så vi kan ta igen allt som har hänt! Ska dessutom bara jobba lite på fredagmorgon för både Al och Dee är lediga den dagen. Så efter jag droppat kidsen så är jag en fri kvinna! Funderar på att ta med min raring ut på frukost om hon behagar att vara vaken då.

image163
Puss ♥ E





Runt mitt hjärta dansade Änglar

Efter 225 dagar så kom något som nästan fick mitt hjärta att brista av lycka.


Väl hemma från Tahoe hade vi mysmiddag med hela gänget. Tycker verkligen om att umgås med Dee´s och Als familj. Jag kröp i säng och läste ett par sidor i "snabba cash" och har insett att slutet nu är nära, spännande!

På måndagen så jobbade jag på som vanligt, var ute och sprang innan jag hämtade upp barnen.

Bestämade med Lina att vi skulle gå en liten sväng i det urfina vårvädret, men innan jag hann lämna huset så hände något mycket roligt, nästan vackert.

Jag satt och pratade med Dee i köket och innan jag skulle gå så stoppade jag in huvudet i badrummet där Al höll på att bada de tre små barnen. Jag skojade en stund med Al och sa sen hejdå till barnen, och det var då det kom. Elise sa mitt namn! För er som inte vet detta så har min lillskrutt kallat mig för Ereta enda sen jag kom hit och igår var första gången hon kunde säga mitt namn med K. Hela min mage fylldes med fladdrande fjärilar och mina ögon blev nästan tårfyllda. Al ropade på Dee och Elise sa det en gång till. Vi hade verkligen en oförglömlig stund där inne i badrummet den 18 mars 2008.

Elise är verkligen den som det kommer bli svårast att lämna av barnen, för hon är så nära mig. Hon håller alltid min hand och det är henne jag bär omkring på hela tiden. Igår morse när vi försökte sprattla på strumpbyxor så vänder hon sig om och säger: I love you Ereta.

Min lilla skrutt, mitt lilla monster, min Elise.


Jag kan bara föreställa mig hur det är att för första gången se sitt barn le, krypa och gå.

Den känslan måste vara den underbaraste i hela världen!

Jag menar kom igen, barn är verkligen ingen lätt match och det krävs så mycket av en. Vissa dagar skulle jag bara vilja lämna allt för de håller på att ta kål på mig. Men det är verkligen stunder som detta man känner att det var värt det, hundra gånger om.

image162


PussOchHejFrånVärldensLyckligasteErikaTjej




Deep into the forest

Konstiga drömmar och svårt att sova.
De senste två nätterna har jag inte sovit mycket alls. Kan inte sova och drömmer helsnurriga drömmar. Jag drömmer att jag är hemma i Sverige, och det är så himla verkligt att jag nästan blir lite ledsen när jag vaknar. Nått annat jag drömmer är att konsiga varelser jagar mig i skogen och det känns som jag har blyklumpar i skorna på mig när jag försöker fly...Usch!

Igår var jag till gymmet här uppe i Tahoe och tränade, blev crosstrainer, cykel och hopprep. Har inte hoppat hopprep sen jag gick i mellanstadiet tror jag, det var faktiskt riktigt roligt!

Kommer ihåg hur man rusade ut från klassrummet och ropade: Etta, tvåa, trea osv. Hihi, va längsen det var.

Åkte sen hem och gjorde lunch åt mig och Elise, blev efter det både nap för henne och mig.

Jobbade lite på kvällen medans de vuxna var ute på middag.
Blev tidig kväller och jag tror jag redan var i säng vid niotiden.image161

Idag tror jag Elise och jag ska åka pulka i backen här borta,
 kommer nog bli värsta träningspasset eftersom fröken
 envisas med att jag ska dra henne överallt. Kommer efter
 lunchtid nångång att packas ihop och åka hem till Lafayette
igen.
Nästa helg så ska vi förmodligen göra en liten miniresa
 jag och Rebecca. Den kommer att gå till San Diego över helgen.
Ska bli rikigt riktigt roligt!


Nu ska jag försöka skaka drömmarna ur huvudet
och tänka på något annat. Med lite tur kanske det
går vägen.



Puss E ♥



 


ZzzZZzzzz...

Ojoj,Jag är nog världens tröttaste tjej just nu.
Har återigen bäddat ner mig i sängen. Utanför fönstret far snöflingorna omkring som om de dansade träden till sömns. Själv behöver jag varken dans eller omstoppning, för jag har nog inte varit så här trött på länge. Kommer nog efter från Bahamas men beror nog mest på åksjuketabletten jag tog inför bilresan upp hit till Tahoe, de gör mig verkligen groggy. Som ni vet är jag oftas inte ett sånt roligt sällskap efter jag har tagit tabletter mot min dumma åksjuka. Behöver jag ens nämna hur rolig jag var på roadtripen vi gjorde till Frankrike!?
Skulle läsa en liten sväng i min urspännande bok "snabba cash" innan det var dags för middag, men jag somnade på soffan istället. Nu ska jag bara blogga klart och sen är det dags att räkna de små fåren, jag blir inte förvånad om jag bara kommer till ett halvt...
Vet inte riktigt vad som händer i morgon, blir ev. lite jobba sen ska jag försöka träna i någon form. Vädret nu är ruskigt kallt och som det känns nu vill jag inte ens sätta en liten tå utanför dörren. Har gått och blivit en riktig kalifornien tjej efter allt.

Sov sött! Puss E

image160

Till Kelly idag

Fredag = Klipptid hos kelly, Yes! Nu är det fredag igen och idag är det världens bästa fredag dessutom. Efter jag har fått iväg barnen så ska jag till Kelly och klippiliklippa mig! Kommer som vanligt inte göra nått jättedrastiskt men det ska bli mer uppklippt och mer lugg. Hoppas det blir bra!
Veckan som gått efter Bahamas har varit ganska så seg, jag är himla trött efter jag har jobbat och stupar oftast i säng med en massa avsnitt av vänner direkt efter jag slutat jobba för dagen. Lyckades igår ta mig ut och springa iaf, skönt och välbehövligt.
Helgen kommer jag spendera i Tahoe med familjen och dess släktingar. Farfar med fru, Alex bror och syster också alla vi andra förstås så det blir nog en fartfylld helg.

Ha en bra helg!

Puss ♥ E

Bahamas Baby!!

Nu kan ni pusta ut, jag är återigen på säker mark i Lafayette.

Natten till tisdagen den 11 mars så landade två mycket glada men trötta tjejer på flygplatsen sfo. Resan hem känns alltid mycket tyngre och längre när man är på väg hemåt efter en underbar semester. Men det slog mig också hur mycket jag saknat min varma vrå hemma i Lafayette. Dagarna som vi spenderade på Bahamas är nästintill helt omöjliga att berskriva, det måste verkligen upplevas. Ska dock ge mig på ett försök att beskriva för er där hemma i vintermörkret. Ge er en av mina solstrålar att njuta av lika mycket som jag gjort, here is the story about Bahamas.

Efter ett par få timmars sömn i kroppen steg två mycket förväntansfulla resenärer upp vid tresnåret. Dags för dusch och för att packa det sista. Kan för mitt liv inte förstå hur Dee varje morgon går igenom den här proceduren med att vakna upp mitt i natten när stjärnorna fortfarande lyser klara, när nattugglorna stilla hoar ut i den stilla natten och ekorrarna drar sin yviga svans tätare runt sin lilla späda kropp för att sova vidare ett par timmar till, innan det är dags för solen att stiga upp. Vi tog barten till flygplatsen och steg på planet som skulle ta oss till mellan landningen i Alanta. Vi spenderade tiden där med att flabba runt, sjunga högt till ipoden och äta "svenska godisfiskar" Ett par timmar senare stod vi med båda fötterna utan för Usa:s mark och det var dags att hitta på transporten som skulle ta oss vidare till hotellet. Varm, varm luft slog emot oss när vi steg utanför flygplatsens väggar och jag fick sama pirriga känsla som jag fick på flygplatsen när vi landat i New York.
Väl framme vid hotellet så skyndade vi oss till middagsbuffén efter vi hade installerat oss på hotellrummet. Efter en snabb middag var det dags för att ladda inför utgång, ingen tid att förlora. Kvällens första drink smuttade vi på vid hotelles bar med utsikt över det brusande havets vågor som rytmiskt slog mot stranden. Alltig flöt på och det slutade inte här, vi hade tur och hoppade in i rätt taxi. Vi stötte nämligen på ett gäng härliga killar som tog oss med rakt in i hjärtat på hotellet Atlantis, vi spenderade nämligen resten av kvällen som VIP på den populära nattklubben, där Robert De Niro och hans son festade samma kväll...

Morgonen efter tror ni säkert att vi låg och snarkade till 12, men så var icke fallet. Vi var upp med tuppen och satt vid frukostbordet redan vid 8.30, här skulle det nämligen solas. Med bikinin på och solkrämen i handen så banade vi väg mot strandens varma sand. Stranden sträckte sig lång väg och det turkosa vattnet speglades blankt mot solens ljusa strålar. Trötta efter allt party så låg vi och latade oss hela dagen innan det var dags för att gå in och fixa sig inför nästa partykväll. Efter mycket om och men med kläder, smink och hår var vi ute i svängen igen. Efter att ha festat på samma klubb igen så släpade vi oss hem runt 4.30, och efter skratt och "snack-atack" så somnade vi som små lam. Vi körde favorit i repris dagen efter och solade hela dagen lång. Tredje och sista partykvällen avslutades på Senior Frogs och denna natt blev tillochmed ännu senare än gårdagen eftersom vi anlände tillbaka på hotellet vi sju tiden på på söndag morgon. Hur trötta som helst men gud va roligt vi hade haft.
På söndagen hade vi bokat in en snorklings tur men eftersom vädret envisades med att vara blåsigt och molningt så ställde vi in den och bara slappade istället. Gick längs strandkanten och släpade fötterna i vattnet, lät vinden vina i vårat solblekta hår. På vägen mot destination igenstans så hittade vi på "willson" kokosnöten som låg ensam bland allt sjögräs. Efter ett tags skådespeleri så orkade vi inte leka "castaway" mer och började gå våran milslånga sträcka tillbaka mot hotellet.
På söndags kvällen så somnade vi båda två ovaggade och det var första gången på 4 nätter som vi verkligen sov hela natten. Måndagen smög alldeles för fort upp och det var dags att åka hem igen. Innan det var dags att ta sig mot flygplatsen så tog vi oss en tripp ner mot downtown och kikade lite där. Inhandlade fotlänkar, trämasker och små minnen som kommer påminna om den underbara tid vi hade tillsammans på Bahamas, Nassau.
Våra steg var tunga mot gaten men vi bordade planet med en lättnad. Hem, min säng, mitt badrum och min familj... Känslan att komma till familjen Flagg var så trygg, kan inte föreställa mig hur mötet på arlanda kommer att bli.

Jag har förmodligen inte berättat hälften av vad som hände, men det går verkligen inte att beskriva. Alla småsaker som gör det hela till ett verkligt äventyr. Ett till äventyr som jag kommer förvara nära mitt hjärta. Känslan att få dela det med någon man verkligen tycker om.
Små saker som bara vi delat som inte betyder nått för någon annan, som :

Did you guys just get back!?
Anthony, AAnthony, ANTHONY!!!!!!!!
Kolla, svenska fiskar!
Jag sa ju att du skulle köpa en nackkudde.
Ska vi sova en stund till? Vadå, en halvtimme eller? - JAA,Jag skiter i hur länge!
Aj, mina fötter.
Fan vad jag har bränt mig! Ge mig oljan. Men du hade ju bränt dig? Ja men inte på magen.
Var storyn om svensken Anders bara en raggningsreplik?
You can´t hurry Love.
Yepp, we are twins.


Jag hade verkligen en underbar tid på Bahamas tillsammans med Rebecca. Och det har har bara återigen öppnat mina ögon för att resa, uppleva andra kulturer och träffa massa nya människor. Resa är verkligen en stor passion hos mig och jag kommer att göra det om och om igen tills jag är gammal och grå och har rollator som handbagage.

Puss E

_




Är på bahamas, stör ej...















Shopping tisdag

Nu har jag varit på shoppingrunda igen, dock inte åt mig denna gång.
Elise börjar nämligen simskola idag och hade ingen baddräkt, så vi gav oss ut på jakt. Vi lyckades nästan direkt hitta en, den är rosa med glitter och blommor på. Önskar nästan den fanns i min storlek, ursöt!!
Igår var jag på en liten egen shopping sväng måste jag erkänna, köpte en strandväska och ett par linnen.

För nu brinner det nämligen i knutarna, påimage159
torsdag bär det av till Bahamas!!! Jag tvättar allt
jag kommer på men har fortfarande inte börja
planera vad jag ska ha med mig. Vad sägs som
tandborste och bikini, det lär väl räcka!?

Nu har jag och Elise ätit lunch och det är
alldeles strax dags att åka och hämta upp
det andra lilla busfröt. Vädret här har verkligen
vaknat på sin bästa sida ida med strålande
solsken och varma vindar. Man kan lätt ha
uppvikta jeans och ett linne. Ev. en kofta, med
det är nog bara fryslortar som jag som behöver det.
Tänker då rakt inte ha nån kofta på Bahamas iaf,
det är nått som är säkert!







Puss E♥

Ett Tu Tre!

image158

Snart kommer mina sötnosar till mig!!!  
Jag längtar, jag längtar, jag längtar, jag längtar, jag längtar....

Se upp där nere nu kommer jag!

Blåslagen till bahamas?  

Igår var hela familjen + några kusiner till Tahoe Donner och åkte skidor. Jag bestämde mig för att prova på bräda efter mycket om och men. Det fanns ju en period i mitt liv då jag åkte skidor, gick över till bräda, tillbaka till skidor o.s.v. så jag inbillade mig att jag kunde åka bräda. Men där hade lilla fröken blank helt fel. Det var mycket svårare än jag minns och jag ramlade säkert 50 gånger. Det gjorde förbannat ont men fortsätta skulle jag, detta har resulterat i att mina knän är blåa och min rumpa alldeles öm.

Tanken slog mig efteråt, om 4 dagar ska jag springa runt i bikini, klänning, kjol m.m kommer ha riktiga sommarben med andra ord. Håll tummarna att det försvinner tills dess!

Igår kom jag på något väldigt negativt med "nybörjarbackar", alla är ju nybörjare och ingen kan typ stanna. Jag hade ramlat ännu en gång och försökte ta mig upp, då kommer en annan och kraschar rakt in i mig. Killen bad inte ens om ursäkt så jag svor högt åt honom på svenska...grrr.


Lunchen spenderades i solen ute på terassen, de hade live band och det var riktigt riktigt mysigt. När vi hade vilat klart så bestämde sig nästan alla för att åka lite till men inte jag, jag hade ramlat klart för den dagen. Så jag tog brädan under armen och gick hem, tog ca 20 minuter innan jag klev innanför dörren. Perfekt eftermiddags promenix. Väl hemma stupade jag i säng och somnade efter ett par minuter. Kan lova att jag såg ut som en riktig Stig helmer när jag vaknade efter en välbehövlig nap, jag hade nämligen täckbyxorna kvar på...


Resten av dagen så umgicks vi allihopa, spelade spel och bara chillade. Jag ät helt fast i boken "snabba cash" och läser den så fort jag har en minut över. Jag fick mig ett gott skratt när Alex slog sig ner brevid mig i soffan och försökte läsa min svenska bok.


Idag (söndag) så är jag hemma med i Elise medans Dee är med Tanner och åker skidor. Vi var ute alldeles nyss och försökte bygga snögubbar men eftersom tösnön har försvunnit var det ganska meningslöst. Vi gick in istället, elise badade och nu sover hon middag. Jag ska ta en dusch och sen packa ihop mina saker innan Dee kommer tillbaka och det är dags att fara hem.



Hoppas ni alla har haft en bra helg!


♥ Erika

RSS 2.0